hirdetés

Ötödik alkalommal lett pekingi palotakutya a legrangosabb amerikai kutyakiállítás győztese

László Enikő

2021. június 17 - Forrás: MTI

Egy Wasabi nevű pekingi palotakutya nyerte el a győztesek győztesének – Best in Show – járó fődíjat vasárnap este a világ legrégebbi, évente megrendezett kutyakiállításán, a Westminster Kennel Club Dog Show-n.

hirdetés

A Pennsylvaniából való palotapincsi egy francia bulldogot, egy óangol juhászkutyát, egy rövidszőrű német vizslát, egy szamojédot és egy west highland white terriert maga mögé utasítva diadalmaskodott a megmérettetésen. A kiállítást 1877-es megalapítása óta első ízben nem New Yorkban, hanem Tarrytownban, a szabad ég alatt, valamint sátrakban rendeztek meg a koronavírus-járvány miatt – olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.

Wasabi és David Fitzpatrick.

Wasabi győzelmével immár ötödik alkalommal nyerte el pekingi palotakutya a verseny fődíját.

„Igazi showman. Megvan benne a fajta minden jellegzetessége és még az a bizonyos kis csavar, az a szikra is, amelytől kitűnik a többiek közül” – mondta David Fitzpatrick, Wasabi felvezetője és egyben tenyésztője, aki 2002-ben a palotapincsi nagyapjával is elhozta a fődíjat a versenyről. Fitzpatrick nevetve hozzátette, hogy Wasabi filet mignonnal, ő maga pedig pezsgővel fogja megünnepelni a mostani győzelmet.

Wasabi, a Westminster Kennel Club Best in Show győztese.

A második legjobbnak járó elismerést egy Bourbon nevű kis angol agárnak (whippet) ítélték. A február helyett idén júniusban, közönség nélkül megtartott kutyakiállításon 2500 eb versenyzett különböző kategóriákban.

(Képek: Getty Images Hungary)

kutyakiállítás pekingi palotakutya pekingi palotapincsi Westminster Kennel Club

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink