hirdetés

5 benti elfoglaltság a kutyával, ha odakint szakad az eső

Gábris Eszter

2022. október 21

Legyetek akármilyen nagy sétabolondok, lehet esőkabát a kutyán és gumicsizma rajtad, van az az időjárás, amiben mégsem akaródzik kimozdulni. Ilyenkor kihívás, hogy mivel kössük le az unatkozó négylábút?

hirdetés

Nem lehet labdázni a kertben, a futtatóban nyakig ér a sár, de a kutyusod unatkozik? Jöjjön néhány tipp arra, hogy mivel tölthetitek el vidáman az időt a lakásban is. A játék lehet változatos is!

A tanulás is jó játék, ráadásul hasznos is.

A tanulás jó móka

A szellemi lefárasztás legalább olyan fontos és jó, mint a fizikai. A kutyának a tanulás játékot, együtt töltött időt, na meg finom jutalomfalatokat jelent. És sosem felesleges a már megtanult alapokat újra ismételni. A 6 alap engedelmességi feladat – a hozzám, ül, fekszik, ott maradsz, láb melletti követés, helyedre – a lakásban is remekül gyakorolható. Egy negyed óra oktatás feldobja és leköti a kutyát, illetve erősíti a kapcsolatot gazdi és eb között.

Bújj el, keressen meg!

Nem minden lakás alkalmas egy hosszú bújócskára, de egy ajtó mögött is remekül meg lehet lapulni a kutya elől. Ha többen vagytok otthon, az egyikőtök foglalja le, a másik bújjon el, majd mondjuk a kutyának a nevet és hogy keressen meg. Nagyon mókás a kutya izgatottsága és az, ahogy a remek orra ellenére akár többször is elmehet melletted. Fokozhatjuk az élményt, ha egy pokróc alá bújunk be. De bárhol is talál meg, mindig dicsérd és jutalmazd meg a kitartásáért.

Attól mert rossz idő van, nem kell még egész nap csak heverészni.

Hová lett a gumicsirke?

Nem csak téged kereshet meg a kutya, de a kedvenc játékát, vagy valamilyen jutalomfalatot is. Ha tudja a tárgy nevét, egyszerű a dolgunk, csak vigyázz, hogy ne lássa, amikor eldugod, mert úgy nincs a játékban kihívás. Egy takaró alá is teheted, a kanapé párnája mögé, vagy a szekrény alá, a szaga után előbb-utóbb megtalálja, és nagyon boldog lesz tőle.

Egy lazító dögönyözés

A kutya simogatásának és vakargatásának továbbfejlesztése a kutyamasszázs. Ez a dögönyözés tudományos alapokra fektetve, ami kutyának és gazdinak is remek elfoglaltság. Alapvetően háromféle fő masszázstípust különböztetünk meg négylábúak esetében: a stresszoldó-nyugtató, a bemelegítő és a regeneráló-lazító masszázst.

A zenehallgatást is érdemes kipróbálni.

Közös zenehallgatás

Minden játék és program csak akkor jó, ha mindketten élvezitek. Így van ez a kutyáknak szánt érdekes hangoknál és videóknál is. A Youtube-on több olyan összevágott anyagot is találni, ami kutyáknak szól. Ezeken gumikacsacsipogás, csengetés, kiskutyanyüszögés és mindenféle figyelemfelkeltő hang található. Vannak ebek, akik szívesen hallgatják ezeket, de ha a négylábút inkább idegesíti, ne erőltesd.

Zenehallgatással is próbálkozhatsz, de akár rock, akár komolyzene a választás, figyeld a kedvencedet és kapcsold ki, ha nem érzi jól magát tőle.

beltéri játék bújócska engedelmesség gyakorlás játék kutya esőben kutya feladata kutya masszázs kutya tanítása keresésre kutya zenét hallgat tanulás zene

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink