5 benti elfoglaltság a kutyával, ha odakint szakad az eső

Gábris Eszter, 2022. október 21

Legyetek akármilyen nagy sétabolondok, lehet esőkabát a kutyán és gumicsizma rajtad, van az az időjárás, amiben mégsem akaródzik kimozdulni. Ilyenkor kihívás, hogy mivel kössük le az unatkozó négylábút?

Nem lehet labdázni a kertben, a futtatóban nyakig ér a sár, de a kutyusod unatkozik? Jöjjön néhány tipp arra, hogy mivel tölthetitek el vidáman az időt a lakásban is. A játék lehet változatos is!

A tanulás is jó játék, ráadásul hasznos is.

A tanulás jó móka

A szellemi lefárasztás legalább olyan fontos és jó, mint a fizikai. A kutyának a tanulás játékot, együtt töltött időt, na meg finom jutalomfalatokat jelent. És sosem felesleges a már megtanult alapokat újra ismételni. A 6 alap engedelmességi feladat – a hozzám, ül, fekszik, ott maradsz, láb melletti követés, helyedre – a lakásban is remekül gyakorolható. Egy negyed óra oktatás feldobja és leköti a kutyát, illetve erősíti a kapcsolatot gazdi és eb között.

Bújj el, keressen meg!

Nem minden lakás alkalmas egy hosszú bújócskára, de egy ajtó mögött is remekül meg lehet lapulni a kutya elől. Ha többen vagytok otthon, az egyikőtök foglalja le, a másik bújjon el, majd mondjuk a kutyának a nevet és hogy keressen meg. Nagyon mókás a kutya izgatottsága és az, ahogy a remek orra ellenére akár többször is elmehet melletted. Fokozhatjuk az élményt, ha egy pokróc alá bújunk be. De bárhol is talál meg, mindig dicsérd és jutalmazd meg a kitartásáért.

Attól mert rossz idő van, nem kell még egész nap csak heverészni.

Hová lett a gumicsirke?

Nem csak téged kereshet meg a kutya, de a kedvenc játékát, vagy valamilyen jutalomfalatot is. Ha tudja a tárgy nevét, egyszerű a dolgunk, csak vigyázz, hogy ne lássa, amikor eldugod, mert úgy nincs a játékban kihívás. Egy takaró alá is teheted, a kanapé párnája mögé, vagy a szekrény alá, a szaga után előbb-utóbb megtalálja, és nagyon boldog lesz tőle.

Egy lazító dögönyözés

A kutya simogatásának és vakargatásának továbbfejlesztése a kutyamasszázs. Ez a dögönyözés tudományos alapokra fektetve, ami kutyának és gazdinak is remek elfoglaltság. Alapvetően háromféle fő masszázstípust különböztetünk meg négylábúak esetében: a stresszoldó-nyugtató, a bemelegítő és a regeneráló-lazító masszázst.

A zenehallgatást is érdemes kipróbálni.

Közös zenehallgatás

Minden játék és program csak akkor jó, ha mindketten élvezitek. Így van ez a kutyáknak szánt érdekes hangoknál és videóknál is. A Youtube-on több olyan összevágott anyagot is találni, ami kutyáknak szól. Ezeken gumikacsacsipogás, csengetés, kiskutyanyüszögés és mindenféle figyelemfelkeltő hang található. Vannak ebek, akik szívesen hallgatják ezeket, de ha a négylábút inkább idegesíti, ne erőltesd.

Zenehallgatással is próbálkozhatsz, de akár rock, akár komolyzene a választás, figyeld a kedvencedet és kapcsold ki, ha nem érzi jól magát tőle.

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon