hirdetés

Étterembe mennél a kutyáddal? Ez a 4 dolog feltétlenül legyen nálad!

Szénási Szimonetta

2023. július 5 - Képek: Getty Images Hungary

Sok gazdi szereti a lehető legtöbb programra magával vinni kedvencét. Manapság már egyre több vendéglátóhely nyitott a négylábúak fogadására. Hogy mindketten jól érezzétek magatokat, akkor ne feledkezz meg az alábbi dolgokról!

hirdetés

Étterembe menni kutyával remek program lehet – de csak akkor, ha megfelelően felkészülsz az alkalomra, és garantálod kedvenced kényelmét is! Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, és néhány praktikus tanácsot is adunk a közös kikapcsolódáshoz.

Az alapokat muszáj ismernie

Manapság egyre több étterem hirdeti magát kutyabarátként, ami remek hír a gazdák számára. Ahhoz azonban, hogy jószágoddal igénybe is vehessétek a szolgáltatás, az a minimum, hogy az eb ismeri az alap vezényszavakat. Be kell tudnod hívni, maradásra bírni, leültetni, és ha esetleg hangoskodni kezdene, akkor azt is meg kell fékezned. Szintén lényeges, hogy az eb ne egyen fel semmit a földről, így ezt is meg kell tudnod akadályoznod.

Ezeket a képességeket jó esetben napi szinten használjátok, ám meglehet, hogy a program előtt szükség lesz a tudásanyag felfrissítésére.

Az alábbi videóból megtanulhatod, miként lesz eredményes a behívás. Ha szeretnél még több gyakorlati tanácsot hallani-látni kiképzőtől, akkor nézd meg a többi képzési anyagunkat is a YouTube-csatornánkon ITT!

Mit vigyél magaddal?

Ha kutyád is veled tart a baráti ebédre vagy a családi vacsorára, akkor az alábbi holmikat feltétlenül vidd magaddal:

  • egy kis tál a víznek, és egy az ételnek (ha enni is fog a kutya);
  • egy törölköző vagy pléd, amire ráfeküdhet;
  • póráz;
  • jutalomfalat, ha motiválni szeretnéd.

Hogyan viselkedjen a kutya az étteremben?

Neked és a többi vendég számára is az a legkényelmesebb, ha kedvenced a lábad mellett, esetleg az asztal alatt foglal helyet. Így senkinek sem lesz útban, és az asztalok csábító kínálata is kevésbé kísérti meg.

Előfordulhat, hogy egyesek meg szeretnék majd simogatni az ebet. Rajtad – és természetesen az állat habitusán múlik –, hogy megengeded-e. Ha jószágod kellően szociális, és jól viseli az idegenek közeledését, akkor nincs ezzel gond, ám ha ez gondot okoz neki, akkor nyugodtan mondj nemet!

Ám még ha az utcán vagy a parkban többnyire oda szoktad engedni a többi kutyához, hogy ismerkedjenek egymással, a vendéglátóhelyeken ez nem jó ötlet! Zavaró lehet, pláne, ha nem tesznek egymásra jó benyomást.

Hogyan találhatsz kutyabarát éttermet?

A legtöbb hely a honlapján vagy a közösségi oldalán is feltünteti, ha örömmel fogad állatokat, ám ha bizonytalan vagy, az a legegyszerűbb, ha felhívod a kiszemelt éttermet.

Mikor nem ajánlott kutyával étterembe menni?

Mindamellett, hogy nagyon jó kikapcsolódási lehetőség beülni valahova egy finom fogásra, vagy meginni egy frissítő italt, és ezt az élményt szeretnéd megosztani szőrös barátoddal is, vannak olyan helyzetek, amikor mégis jobb, ha otthon marad az eb.

A félénk, stresszes, a tömeget rosszul viselő kutyák számára csak tortúra lesz, ráadásul nagy az esély arra, hogy a te és mások kikapcsolódását is elrontja a nyugtalan jószág. Ugyanígy betegen, orvosi beavatkozás után vagy egy megterhelőbb nap alkalmával sem jó ötlet beülni bárhová. Gondolj bele, ezekben a helyzetekben legszívesebben te is inkább otthon maradsz. Kutyád ugyanígy van ezzel. A legjobb, ha ilyenkor inkább a kanapén összebújva töltitek fel az érzelmi raktáraitokat.

étterem étterem kutyával gazda és kutya képzés közös program kutya és ember kutyabarát étterem szocializáció

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!