hirdetés

Sztárok, akik örökbe fogadtak: így törődik Kristen Bell a kedvenceivel

Bodri Melissza

2021. december 22

Kutyát örökbe fogadni szép és nemes dolog. Ha pedig ezt egy világsztár teszi, az különösen példamutató és figyelemfelkeltő. Vajon kik azok a hírességek, akik menhelyről fogadtak kedvencet maguk mellé?

hirdetés

Híresek, gazdagok, megtehetik, hogy alig törődnek valamivel. Legalábbis ezt mutatja a felszín, de az igazság az, hogy egyes sztárok ismertségüket felhasználva felszólalnak az állatok mellett. Egyesek vagyonukat jótékony célra használják és adományoznak, mások örökbe is fogadnak. Számukra a négylábú jószágok segítése nagyon fontos, és ha kell, bátran kiállnak az állatok jogaiért. Híres szerep ide, teltházas koncert oda, a magánéletben megmutatkozik, hogy mennyire szeretik kedvenceiket.

Ian Somerhalder és a kutyája.

Charlize Theron

Charlize Theron dél-afrikai színésznő és filmproducer rajongva szereti az állatokat. A híresség gyermekkorát egy Johannesburg melletti farmon töltötte, ahol számtalan jószág életét megmentette az édesanyjával. Volt, amikor 14 mentett kutyájuk volt egyszerre, így nem csoda, hogy Charlize a mai napig fontosnak tartja az állatokkal való törődést. Az örökbefogadással kapcsolatos erős meggyőződése odáig vezetett, hogy a neves állatvédő szervezet, a PETA kampányához is csatlakozott.

A világsztár még egy levelet is aláírt, melyben azt kérik, hogy a bevásárlóközpontok az örökbefogadást segítő szervezeteknek adják ki a helyeiket, és ne a kisállatkereskedéseknek. Közösségi oldalán is előszeretettel posztol négy kutyájáról, akiket szintén örökbe fogadott. Legifjabb szőrös kedvenceit, Leót és Cleót első szülinapjukon egy vidám tortával köszöntötte fel. A színésznő nem mulasztja el hangsúlyozni, hogy nála minden nap egy igazi kutyaünnep.

Billie Eilish

Billie Eilish amerikai énekesnő és dalszövegíró szintén imádja a kutyákat. A szőrös négylábúak iránti szeretetét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a karantén alatt magához vett két pitbull kölyköt egy szervezettől. Az egyiket hivatalosan is örökbe fogadta, a kiskutya testvérét pedig egy másik család vette magához. Emellett a fiatal híresség közösségi oldalán is rendszeresen ösztönözte a járvány okozta bezártság alatt a rajongóit arra, hogy töltsenek minél többi időt a kutyáikkal. Az énekesnő úgy fogalmazott, hogy számára a kölykök izgalmasabbá tették a karantén idejét, és nagyon jól érezte magát az aprócska ebek társaságában.

Ian Somerhalder

A Lost és a Vámpírnaplók sorozatból ismert színész és producer nagyon szereti az állatokat. Feleségével, Nikki Reed színésznővel folyamatosan támogatják a négylábúakat, és felhívják a figyelmet arra, hogy minden élőlény szerethető. Az amerikai állatjóléti szervezet, az ASPCA 2015-ben kitüntette a színészt a „Kutya legjobb barátja” című díjjal. Ez a kitüntetés annak a hírességnek jár, aki sokat tesz a kutyákkal kapcsolatos ügyek előmozdításáért. Választásuk nem meglepő, hiszen a színész rendszeresen felszólal az állatkínzások ellen, és ösztönöz az állatmenhelyek támogatására. Ő maga is örökbe fogadta kutyáit, akikre úgy tekint, mint a család tagjaira.

Kristen Bell

Kristen Bell amerikai színésznő imádja a kutyákat. A Rossz anyák és a Minden kút Rómába vezet című filmek sztárja egy háromlábú szőrmókot vett magához, aki a Whiskey névre hallgat. A jószág egy baleset során vesztette el a lábát, de szerencsére így is teljes életet tud élni.

A híresség egyébként egy másik eb, Frank büszke gazdája is egyben, aki szintén mentett kedvenc. A színésznő közösségi oldalán előszeretettel oszt meg képeket a blökikről, és mindenkit arra ösztönöz, hogy fogadjanak örökbe. A híresség úgy fogalmazott, hogy számára a kutyák olyanok, mintha a gyerekei lennének, és kitüntetett szeretetben részesíti őket. Szerinte az állattartás nem a vásárlásról kellene, hogy szóljon, hanem arról, hogy igaz társat veszünk magunk mellé.

(Képek: Getty Images Hungary)

Billie Eilish Charlize Theron híres kutyák hírességek kutyái Ian Somerhalder Kristen Bell kutya örökbefogadás kutyamentés sztárok kutyái

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink