hirdetés

Sandra Bullock is ilyen kutyát választott

Clerget-Tasi Barbara

2023. május 14 - Képek: Getty Images Hungary

Ugyan a külföldi sztárok megtehetnék, hogy díjnyertes szülők drága kölykeit vásárolják meg, sokan mégis úgy döntenek, hogy inkább a menhelyről hoznak ki egy szeretnivaló kutyát. Akad olyan híresség, aki meg sem állt, míg 10 négylábú otthonra nem lelt nála.

hirdetés

Sandra Bullock immár harmadjára választ menhelyi kutyát  házi kedvencnek, legutóbb 2020-ban egy 2 éves uszkárt, akit még a forgatásokra is magával vitt. A történet érdekessége, hogy a kis uszkár szinte napra pontosan egy évvel azután érkezett Bullockhoz, hogy a színésznő két mentett kutyája, Ruby és Poppy 2018-ban elpusztult. Hatalmas veszteség volt ez a színésznőnek, annál is inkább, mert a kis Ruby-nak tényleg nem sok esélye lett volna a boldog életre Sandra nélkül: ő ugyanis egészen egyedi kutyának számított, mivel hiányzott a két mellső lába.

Sandra Bullock hatalmas kutyarajongó

A két lábon járó kutya

A színésznő akkoriban úgy nyilatkozott, hogy Ruby két lábra emelkedve közlekedik, mintha csak ember lenne. Igaz, Bullock szerint inkább egy részeges tengerészre hasonlított a különleges kutya járása. Nem Sandra Bullock az egyetlen, akinek egy hiányos végtagú kutyára esett a választása: Telekes Péter színművész már évek óta egy háromlábú agár boldog gazdája, akit az állatvédők szó szerint egy disznóólból mentettek ki, ahol már üszkösödött a kutya lába. Szerencsére az agár azóta felépült és szerető családra találta.

Sok-sok mentett kedvenc

Olyan sztárokról is hallunk, akik nem a kutyájuk különlegességével, hanem a mentett ebek számával tűnnek ki celebtársaik közül. Ilyen Ariana Grande énekesnő is, aki nemcsak szupersztár, hanem szuper állatbarát is. Egyszerre 10 mentett kutya gazdája, ami elképesztő teljesítmény, főleg, hogy a híresség valóban jól is tartja kedvenceit. Íme, a nagy kutyacsalád: Ophelia és Sirius, a két labradoodle; Fawkes, a shiba inu, Cinnamon, az amerikai pitbull terrier, Coco, a tacskó-németjuhász, Latayette, a barátságos angol véreb; Strauss, a yorkshire terrier, Pignoli, a csivava; Toulouse, Beagle-csivava keverék valamint Myron, a Pit Bull keverék kutya. Még felsorolni is sok. Milyen lehet sétálni vinni őket?

Ariana Grande csak egy kutyával érkezett Jimmy Fallonhoz

Így lett John Travolta kutyatulajdonos

Az egyik hollywoodi híresség által mentett kutya már azelőtt világhírnévre tett szert, hogy gazdisodott volna. A 2020-as Oscar-gálán Jamie Lee Curtis egy kiskutyát tartott a karjában, miközben Betty White-ról emlékezett meg az In memoriam szegmensben. Beszéde végén azt mondta:

A legnagyobb ajándék, amit Betty White-nak adhatunk az az, ha valaki megnyitja szívét és otthonát, és örökbe fogad egy menhelyi kutyát, mondjuk Mac N Cheese-t a Paw Works-tól

– mutatott jelentőségteljesen a kezében tartott cukiságra. Állítólag John Travolta szíve azonnal meglágyult, és már másnap magához vette a kis keverék kutyát. A Paw Works – a kaliforniai Thousand Oaks állatmentő szervezet – társalapítója, Chad Atkis a People magazinnak elmondta, hogy a kutyát és testvéreit a kaliforniai Avenal Shelterben dobták ki. A kis Mac N Cheese volt az egyetlen, akit az Oscar gáláig még senki sem fogadta örökbe. Atkins azt is elárulta, hogy Jamie Lee Curtis ragaszkodott ahhoz, hogy egy gazdira váró menhelyi kutyát vigyen az Oscar gálára, és személyesen választotta ki Mac N Cheese-t. Atkins arra is emlékszik, hogy Travolta azonnal beleszeretett a kutyába: 30 percig tartotta őt a bemutató alatt.

állatmenhely ariana grande hollywood jamie lee curtis john travolta kutyamenhely kutyamentés oscar gála sztárok kutyái

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!