hirdetés

Így kajakozz biztonságosan a kutyáddal

Király Barbara

2024. július 3 - Képek: Getty Images Hungary

A nyári melegben a vízi sportok igazi felüdülést jelentenek. Mutatjuk, mire kell figyelned, hogy kajakozhass a kutyával!

hirdetés

Ha a napsütéses hónapokat is aktívan szeretnéd eltölteni kedvenceddel, akkor eszedbe juthattak már olyan vízi sportok, mint a SUP vagy a kajakozás. Hogy minden simán menjen, szükséged lesz egy kis képzésre és néhány kiegészítőre. Ezek segítségével magaddal tudod vinni a kutyádat is. Mutatjuk, hogyan kajakozz kutyával!

A szükséges felszerelés a kajakozáshoz

  • Kajak (Elég nagy ahhoz, hogy elférj benne a kutyáddal.)
  • Mentőmellény a kutya számára
  • Póráz
  • Friss víz, tál
  • Fényvédő az ebnek

Ezt tanítsd meg kutyádnak, hogy együtt tudjatok kajakozni

Mivel a vízen lesztek, és neked az evezés mellett a saját biztonságodra is kell figyelned, ezért ki kell küszöbölni minden hibát. Ezekre figyelj a betanításnál:

  • Akklimatizáció: Szoktasd hozzá kutyád a kajakhoz még a szárazföldön.
  • Pozitív megerősítéssel könnyebb a dolgod: Használj jutalomfalatokat, amikor a kutyád a kajakra lép. A pozitív visszacsatolás mindig nagy segítség a gazdinak és a kutyának is.
  • Legyen egy fix pontod: Ez az alapvető engedelmesség segít a kutyát abban a pozícióban tartani, ahol neked is a legkényelmesebb. Így nem eshettek abba a hibába, hogy valami zavar miatt a vízbe borultok.

Amikor azt érzed, hogy te magad és kutyád is teljesen fel vagytok készülve a választott vízi sportra, akkor vidd ki a kajakot egy kiszámítható és biztonságos helyre, mielőtt kimerészkednétek a nyílt vízre. A part mentén a sekély vízben még próbáljátok el párszor a begyakorolt figurát, hogy biztosan mindketten tudjátok a dolgotokat. Itt is használd a jutalomfalatokat a pozitív megerősítéshez.

Ahhoz, hogy biztonságosan kajakozz a kutyával, oda kell figyelned a részletekre

Ez az 5 tipp jól jöhet a biztonságos kajakozáshoz

1.) Válaszd ki a megfelelő helyet kutyád számára

Akár jelöld is kutyád számára azt a pontot, ahol helyét el tudja foglalni a kajakban. Ha egyszemélyes a kajak, előfordulhat, hogy biztonságosabb neki a lábadnál. Ha kettő, akkor akár a kajak második helyét is birtokba veheti.

2.) Tanítsd meg szépen ülni

Ha kutyád okosan meg tudja tartani helyét, amit kijelölsz neki, akkor sok nehézségtől megóvhatod magatokat.

3.) Tarts megfelelő mennyiségű szünetet

A forró napokon különösen fontos, hogy mindig figyelj rá, hogy megfelelő mennyiségű vizet kapjon a kutyád. A fényvédő használata, ahogy az embereknél, úgy a kutyáknál is nagyon fontos ma már. Ezeken kívül ügyelj arra, hogy gyakran iktassatok be szüneteket, hogy kutyád kicsit lemozgathassa magát és elvégezhesse szükségleteit.

DOGZ Fesztivál és Konferencia a Városligetben

Kutyás bemutatókkal, falkasétával, kutyás sportokkal, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal várunk minden kutyabarátot szeptember 7-én a Városligetben, az év legnagyobb kutyás rendezvényén. Írd be már most a naptáradba.

Add to Calendar

A fesztivál és a szakmai konferencia részletes programját Itt megtalálod.

A fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ

4.) Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás

Legyen biztonsági terved. Ha felborulsz, kihúzod a kajakot a partra, miközben a kutyád úszik melletted? Hogyan fogod visszajuttatni kutyádat a kajakba a vízből? Hozd meg ezeket a döntéseket előre, és gyakorold, mit kell tenned ezekben az esetekben. Ne feledd, hogy még akkor is, ha kutyád nagyszerű úszó, mindig viselnie kell valamilyen fogantyúval ellátott mentőmellényt, hogy szükség esetén visszahúzhasd őt a fedélzetre.

5.) Válaszd ki a megfelelő kajakot

Utoljára hagytuk, pedig az egyik legfontosabb. Válassz jó kajakot, ami számodra és kutyád számára is megfelelő ezekre a túrákra. Legyen elég nagy és széles a kényelem és az egyensúly érdekében, és elég tartós ahhoz, hogy ellenálljon kutyád karmainak.

Hallottál már a dog dancingről? Ebben a cikkünkben bemutatjuk Böröczki Renátát, aki ezt a különleges sportot űzi.

hogyan kajakozz kutyáddal kajak vízi sport kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!