hirdetés

Így válaszd ki a megfelelő mentőmellényt a kutyád számára

Király Barbara

2024. július 5 - Képek: Getty Images Hungary

Nem minden kutya született úszó. Ha vízi sportokat űznél kedvenceddel, így válassz neki megfelelő mentőmellényt.

hirdetés

Ha azt tervezed nyáron, hogy sok időt fogsz a vízben úszással, vagy akár SUP-ozással, kajakozással, csónakázással tölteni, és ezt kutyáddal együtt tennéd, biztonsága érdekében igazán jó befektetés lehet egy mentőmellény. Még a legjobb úszók is elfáradhatnak, görcsöt kaphatnak, vagy megsérülhetnek a vízben, így fontos, hogy a gazdi tudjon rajtuk ilyenkor segíteni.

A fogantyúval ellátott mentőmellény a legjobb úszóknak sem árthat

Miért fontos, hogy a kutya viseljen mentőmellényt?

Ha a kutyád biztonságáról van szó, nem lehetsz elég óvatos; még a legjobb úszók is profitálhatnak a mentőmellény használatából, ugyanis az erősebb áramlatok nagyon veszélyesek lehetnek. Főleg, ha már fáradt a kutya. De a láthatóság miatt is nagy hasznodra lehet. És persze segít fenn maradni a vízen azoknak az ebeknek, akik nem az úszásra születtek.

Hogyan illeszkedjen a mentőmellény kutyádra?

A túl nagy mentőmellény lecsúszhat, a túl szoros viszont akadályozhatja az az úszásban a kutyát. Íme néhány tipp, ami segíthet a megfelelő mellény kiválasztásában:

  • Az első és legfontosabb, hogy ismerd meg kutyád méreteit. Mérőszalaggal mérd meg a nyakának, a bordáinak és a csípőjének a kerületét. Majd a testhosszát is a fejtől a farkának a tövéig.
  • A második lépés, hogy mérd le kedvenced testsúlyát is. Sok mellényt úgy terveznek, hogy súly alapján illeszkedjen a kutyához.
  • Végezzetek tesztúszást egy sekélyebb helyen, hogy meggyőződj róla, a mentőmellény úgy működik és illeszkedik, ahogy kell.
Mindig megfelelő méretű mentőmellényt válassz a kutya számára

Mit tegyél, ha kutyád nem szereti a mentőmellényt?

Előfordulhat, hogy kutyád nem szereti a mentőmellényt. Megpróbálja lerázni magáról, vagy rágcsálni kezdni. Minden új tárgynál azt javasoljuk, hogy először mutasd meg azt a kutyának otthon, nyugalmas, ismerős környezetben. Ez nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy megbarátkozzon az új segédeszközével, és ne ijedjen meg, ha rá szeretnéd adni. A bemutatás közben kapjon jutalomfalatokat is. Igyekezz minél pozitívabb élményekkel összekötni a mellény jelenlétét. Végül pedig, segíthet, ha a mellényt először csak a kutya hátára teszed, hogy így szokja a viselését. Amint úgy látod, hogy komfortosan érzi magát, becsatolhatod.

Milyen hasznos dolgok vannak egy mentőmellényen?

  • Fogantyú: Megkönnyíti a kutya megragadását, ha szükséges.
  • D-gyűrű: A póráz rögzítésére szolgál.
  • Élénk szín: Az úszás segítésén kívül egy nagyon fontos feladata a mellénynek, hogy kutyád könnyen észrevehető legyen általa a vízben.
  • Állítható heveder: A kutyák számára ezek biztosítják a megfelelő illeszkedést.

Ha kedveled a vízi sportokat, ebben a cikkünkben nagyon érdekes műugró ebekről írtunk.

biztonság biztonság a vízparton mentőmellény sport kutyával vízi sport vízi sport kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!