hirdetés

Hihetetlen helyről került elő a család elveszett kutyája

Molnár Enikő

2024. május 18 - Képek: Getty Images Hungary

Rémisztő még belegondolni is, hogy elveszik szeretett kutyánk. Szerencsére az alábbi történetben lévő rosszcsont eb hamar meglett, ám váratlan helyen találtak rá.

hirdetés

Emily hazalátogatott a családjához egy angol kisvárosba. Egyik nap rá és barátjára bízták a család kutyáit, köztük a csintalan ebet, Bertie-t, aki egy 11 éves Cavalier King Charles spániel. A kutyus úgy gondolta, hogy ez egy kiváló időpont arra, hogy elszökjön. Emily és barátja amint észrevették, hogy hiányzik az idős eb, felkerekedtek, hogy megkeressék. Körbejárták az egész várost, utcáról utcára mindenhol körülnéztek, de nem találták sehol. Egy óra elteltével a helyi bárban vették észre az ebet, sértetlenül, a szociális élet középpontjában. Tehát Bertie nem ment messzire: a kutya kiszökött, és meg sem állt a város kocsmájáig.

Néhány kutya nagyon szeret szociális életet élni

Nem az első eset

Bertie mutatványa ráhozta a frászt gazdájára, főleg, hogy éppen akkor teljesen az övé volt a felelősség. Attól félt, hogy elütötték az ebet vagy messzire kóborolt. Szerencsére egy sokkal barátságosabb forgatókönyv játszódott le, ami már ismerős lehetett a lánynak. Bertie ugyanezt eljátszotta akkor is, amikor odaköltöztek: a huncut négylábú a város kocsmájában kötött ki akkor is a szökést követően. Gazdái akkor találtak rá, amikor éppen egy társasággal kötött barátságot néhány finom falat mellett.

Igazán karakteres, de nagyon lusta kutya. Ellenben, amikor étel kerül a képbe, egy teljesen más eb lesz belőle, ezért is ment a kocsmába. Úgy gondolom, hogy azért ment vissza, mert annyira élvezte. A hely tulajdonosai már névről ismerik, és szeretik

– idézi a Mirror Bertie gazdáját.

A család talán már az előtt tudta, hogy hol van szeretett kutyájuk, mielőtt Emily megtalálta volna. A kisváros csoportos beszélgetésébe ugyanis sorra küldték be Bertie képeit, amint éppen a bárban ücsörög. Mind a szülők, mind a város lakói viccesnek találták a történéseket, bár akkor éppen Emily valószínűleg kevésbé értékelte a humorukat. Nagyon aggódott ugyanis a kutyáért, aki a fél életét végigkísérte.

Szökős kutyák

Bertie kiásta magát a kerítés alatt, egy olyan helyen, ahol gazdái nem is gondolták volna, hogy ki tud jutni. Ám nem ő az egyetlen, aki ilyen kellemetlen meglepetést okozott családjának. Nem csak akkor szökhet el egy eb, ha megijed a tűzijátéktól, számos tényező vezethet odáig, hogy egy kutyus elkóborol. Ezért nagyon fontos, hogy megelőzzük ezt a kellemetlen helyzetet. Ebben a cikkünkben felsoroltuk a szökés leggyakoribb okait és a lehetséges megoldásaikat.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

elszökött kutya kocsma kutya kutya kocsmában kutya szökik szökős kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!