hirdetés

Szökős a kutyád? Videón egy zseniális módszer, amivel megfékezheted

Mádi-Krezinger Cintia

2024. március 19 - Kép: Getty Images Hungary

A szükség nagy úr – ilyenkor születnek a legjobb ötletek!

hirdetés

Számos ok állhat annak hátterében, ha állandóan szökik a kutya. Komolyabb esetben érdemes szakember segítségét kérni abban, hogy kedvencünket leszoktassuk a rossz szokásról. Ám vannak olyan helyzetek is, amikor a kutyus menekülési kísérletének hátterében csak az egyszerű kíváncsiság áll.

Korábban is írtunk már a kutyabiztos kert kialakításának fontosságáról. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy sokszor az otthonunk adottságai nem teszik lehetővé, hogy bombabiztos bunkerként a kerítésen belül tartsák a kedvencünket. Ez különösen a kis testű ebek esetében igaz, akiknek elég egy nagyobb hézag a rácson, és máris kint vannak. Ezzel a problémával találta magát szemben az alábbi videóban szereplő francia bulldog gazdája is. A költséges kerítésépítés helyett azonban egy zseniális házi praktikát eszelt ki. Mutatjuk is, mit:

Kutyabarát kert

Ha kertes házban laktok, evidens, hogy mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy a kedvencedet a kerítésen belül tartsd. Ám ezzel még nem ér véget egy felelős gazdi feladata. Arra is nagyon ügyelned kell, hogy a kertben ne legyen semmi olyasmi, amivel a kedvenced esetleg kárt tehet magában.

A leggyakoribb hiba, amelyet a gazdik elkövetnek, hogy nem szentelnek kellő figyelmet annak, milyen növényekkel tarkítják az otthonukat. Sokan ugyanis úgy vélik, hogy a kutya majd tudja, mi az, amit nem szabad megrágni. Ám sajnos ez nincs így, és bizony az ebek a legnagyobb nyugalommal megrágcsálnak olyasmit is, amit nagyon nem kellene. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük azokat a növényeket, amelyeket a legnagyobb veszélyt jelenthetik a kutyára.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

francia bulldog házi praktika kerítés kutyás videó szökős kutya videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!