Így mérd fel kutyád valós szükségleteit

Gerhát Petra

2024. április 25 - Képek: Az Én Kutyám

Az ember az elmúlt évszázadok során egyre inkább eltávolodott a természettől, azonban az urbanizáció ellenére a legtöbbünkben él még az igény arra, hogy azt valamilyen formában becsempésszük életünkbe.

De vajon fel tudjuk mérni, mik a velünk élő kutya vagy más társállat valós szükségletei? Mi kell a kutyáknak a boldogsághoz?

FRONTPRO ® : ízletes rágótabletta, ami 1 hónapon át megvédi kutyádat a bolháktól és kullancsoktól.

A  FRONTPRO ® rágótabletta  egy akár étel nélkül is beadható, ínycsiklandó falat, ami nem csupán az íze miatt lesz kutyád új kedvence. Gyors és hatékony felszívódása után ugyanis már egyetlen tabletta is 30 napos védelmet nyújt, sőt kedvencünk mellett még lakókörnyezetünket is megvédi: a bolhák a rágótabletta hatására még azelőtt elpusztulnak, hogy elkezdenének petét rakni, így megelőzhető a fertőződés. Ráadásul egyetlen dobozzal 1 hónapig gondoskodhatsz mindenki önfeledt biztonságáról.

Advertisement

Nem minden ember élethelyzete olyan, hogy felelősen képes legyen gondoskodni kutyájáról. A napi 8-10 órás munkaidő és az utazással eltöltött órák mellett egyre kevesebb időnk marad arra, hogy kedvencünkkel legyünk. De mennyi is az annyi? Mennyit lehet egyedül egy kutya, és milyen feladatokkal, közös programokkal tudjuk neki biztosítani a megfelelő, boldog életet? Hogyan szervezzük az életünket, hogy saját szükségleteinket – a kutya jelenlétét, munkánkat, családunkat – összehangoljuk? Nyakas Gábor kutyaviselkedés-szakértővel kerestük a választ többek között a fenti kérdésekre a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjában.

 

Nézz bele itt:

Vagy hallgass bele itt:

Adásainkat meghallgathatod az Apple podcast- és a Google podcastfelületein is.

A DOGZ Podcast 6. évadának hatodik adásában Gerhát Petra, lapunk újságírója, és vendége

Nyakas Gábor kutyatréner, kutyaviselkedés-szakértő

a külön töltött idő káros hatásairól, a felelős kutyatartás kapcsolatot érintő, legfontosabb összetevőiről, és a minőségi, közös időtöltésről beszélgetett a DOGZ Podcastban.

Az egészséges kutyatartás háromlábú szék

Minőségi mozgás, mentális lefárasztás, társas szocializáció: kutyatartóként mindezeket biztosítani lakásban, de udvaron tartott kutyának is alapvető feladatunk. Mindez természetesen fajta- és életkorfüggő, illetve bele is kell tudni illeszteni a mindennapjainkba. Na de hogyan? Mik a lehetőségeink, hogyha elszólítanak a napközbeni feladatok otthonról órákra? Mennyi ideig hagyhatunk otthon egy-egy ebet, mivel jár, ha túllépjük ezt az időszakot, és miként hat kutyánk fejlődésére a szeparáció? Hogyan tudunk közös, mindkettőnknek – akár családunknak is – örömforrásként szolgáló programokat szervezni napról napra annak érdekében, hogy kielégítsük a család minden tagjának szükségleteit? Hallgass bele a beszélgetésbe, hogy megismerd a szakértő véleményét.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

boldog kutya dogz podcast kutya viselkedése Nyakas Gábor Podcast szocializáció

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink