hirdetés

Láttál már csúzlizó kutyát? (videó)

Mádi-Krezinger Cintia

2024. március 12 - Képek: Az Én Kutyám

Amilyen egyszerű a játék, annyira nagyszerű.

hirdetés

A kutyák fizikális és mentális stimulációjának biztosítása minden gazdi kiemelten fontos feladata. Az ebek jóllétének és egészségének megőrzéséhez ugyanis nemcsak az egészségügyi séták és a rendszeres etetés, hanem a fajta igényeinek megfelelő elfoglaltságok garantálása is nélkülözhetetlen. Az alábbi videóban látható kutyus gazdija egy rendkívül ötletes játékot eszelt ki kedvencének. Megtanította a kutyát, hogyan használja a hajgumit csúzliként, amellyel kis lufikra lövöldözhet.

A szellemi lefárasztás fontossága

A kutyák esetében az agytorna ugyanolyan fontos, mint a megfelelő mennyiségű testmozgás. Egy unatkozó ebnél ugyanis számos nemkívánatos viselkedés ütheti fel a fejét. Ez a kiemelten intelligens fajtáknál pedig fokozottan igaz.

Ahogy a fenti videóból is láthatod, nem kell vagyonokat költened arra, hogy biztosítsd négylábú barátod számára a kellő mentális stimulációt. A csúzlizás megtanítása egy remek új trükk, amivel kutyád bővítheti a repertoárját. A lufik lövöldözése pedig ideális elfoglaltság lehet az esős napokra, amikor nem tudtok annyi időt a szabadban tölteni.

Ha szereted a DIY megoldásokat, ebből a cikkünkből megtudhatod, hogyan készíthetsz szimatszőnyeget házilag.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

hajgumi kutya mentális egészség kutyajáték trükk videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!