hirdetés

Miért eszi meg a kutya a földet ásás közben?

Hangai Lilla

2024. július 6 - Képek: Getty Images Hungary

Az organikus táplálkozást egy új szintre emelik a kutyák, akik földet esznek!

hirdetés

A viccet félretéve, ha megtudod, hogy a kutyák miért eszik meg a földet, máris kevésbé tűnik majd zavarba ejtőnek a szokás.

A földet a kutyák okkal eszik meg, nem csupán egy rossz szokásról van szó

Ezért eszik meg a kutyák a földet

Sokaktól lehetett és lehet hallani még a manapság is, hogy nem baj, ha a kisgyerek játék közben megeszik némi koszt. Az kis mennyiségben ugyanis jót tesz neki, növeli az ellenálló képességét a betegségekkel szemben, erősíti az immunrendszerét. Valakit felnőttkorában sem zavar, ha leesik a földre egy kis darabka élelmiszer. A 3 másodpercest szabályt alkalmazva gyorsan felkapják, és az „Ennyi kell!” felkiáltással azonnal be is kebelezik a falatot. Nos, úgy tűnik, hogy az állatok messze előttünk járnak ebben a témában.

Ez egyike azoknak a hihetetlen pillanatoknak, amikor az ebek egyszerűen csak tudják, mi a jó nekik, és mire van szükségük. Az agyuk úgy van beállítva, hogy felismerje, a talaj tartalmaz olyan fontos baktériumokat és tápanyagokat, amelyek az egészséghez elengedhetetlenek. A hidegebb hónapokban még gyakoribb lehet a földevés az esetükben, ugyanis ebben az időszakban hiányozhatnak is ezek a nélkülözhetetlen tápanyagok az életükből. A téli tápanyaghiányhoz ugyanis hozzájárulhat a napsütés hiánya és a hűvösebb hőmérséklet is. Sőt, a sokszorosan feldolgozott, rossz minőségű élelmiszerek is, amelyek nem kedveznek az emésztőrendszerben lévő egészséges baktériumoknak.

A föld a kutya számára hasznos tápanyagokat is tartalmazhat

Megdöbbentő, de a talaj valójában olyan tápanyagok keverékét tartalmazza, mint a jó baktériumok, a D-vitamin, a vas, a kalcium, a szelén, a cink és a különböző sók. Probléma akkor merül fel, amikor olyan földet eszik a kutya, amely nem annyit és nem olyan baktériumokat tartalmaz, amire szükségük lenne az adott helyzetben.

DOGZ Fesztivál és Konferencia a Városligetben

Kutyás bemutatókkal, falkasétával, kutyás sportokkal, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal várunk minden kutyabarátot szeptember 7-én a Városligetben, az év legnagyobb kutyás rendezvényén. Írd be már most a naptáradba.

Add to Calendar

A fesztivál és a szakmai konferencia részletes programját Itt megtalálod.

A fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ

Ezt tedd, ha gyakran kapod kutyádat földevésen

A bélflóra egyensúlyának megtartásához bár a földevés egy jó módszer lehet egy kutya számára, ám a problémák elkerülése végett azt javasoljuk, hogy inkább adj az ebnek rendszeresen vagy kúraszerűen probiotikumot. Mielőtt azonban azonnal elszaladnál a patikába, és vennél valamit, ami jónak tűnik elsőre, azt javasoljuk, hogy egyeztess az állatorvossal. Ő ismeri kutyusod egészségi állapotát és kórtörténetét, így el tudja mondani, hogy melyik terméket és hogyan érdemes alkalmazni az esetében.

Ha a probiotikumokról bővebben is olvasnál, azt ide kattintva teheted meg.

kutya földet eszik kutya virágföldet eszik miért probiotikum

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!