hirdetés

5 legmotiválóbb kutyás film, nem csak kutyásoknak

Vermes Nikolett

2023. június 17 - Képek: Getty Images Hungary

A filmek szerepe nem áll meg a szórakozásnál. Ezek az alkotások tanítanak, elgondolkodtatnak és reményt adnak, vagy éppen arra ösztönöznek, hogy jobbak legyünk.

hirdetés

Az állattartásról szóló művekből Dunát lehet rekeszteni. De senkinek sincs annyi ideje, hogy mindent végig nézze. Ezért kiválasztottuk néhányat. Szerintünk ez az 5 legmotiválóbb kutyás film, ami után minden gazdi új lendületet kap, hogy még jobb legyen.

Tom Hanks és színésztársa

Egyik kopó, másik eb

Tom Hanks filmjei között kiemelkedő ez a vígjáték, ami arról tanúskodik, hogyan dolgozik együtt ember és kutya. Felnagyítja az állattartás kezdeti nehézségeit, ahogy a gazda és kutyája megismeri egymást. Mindennek tetejében nagyon szórakoztató, hogy az eb darabokra szedi a rendszerető férfi otthonát. Nem árulunk el nagy titkot, hogy végül szoros barátság alakul ki a nyomozó és négylábú segítője között. Akár az életben: lehetünk nagyon mérgesek a kutyára, gyűlölhetjük rossz szokásait, de sosem mondanánk le róla, hanem mindenkor hűségesen ragaszkodunk. (amerikai akció-vígjáték, 97 perc, 1989)

A főszereplő kutyának több gazdája is volt a filmben

Egy kutya négy élete

Meglehet, hogy több negatív visszhang is érkezett erre az alkotásra. De nem kell mindent elhinni a kritikusoknak. Ugyanis a szakma nem gazdi szemmel nézte, ahogy egy kutya újra és újra otthonra talál. A központi szereplő, Bailey szemszögéből látjuk, hogy milyen lehet egy idős, beteg állat bőrében. Hogy milyen kölyökként bekerülni egy új otthonba. Hogy milyen sokat jelent egy négylábú számára a gazdája. Éppen ezért került a film a lista második helyére: megmutatja számunkra, hogyan gondolkodik, szeret és ragaszkodik egy kutya. (amerikai családi film, 100 perc, 2017)

Felejthetetlen alakítás

Hacsi – A leghűségesebb barát

A valódi Hacsikóról, akinek a története ihlette ezt a filmet, már mi is írtunk korábban. Ez az alkotás bizonyíték rá, hogy az állatos filmek is lehetnek top kategóriások. Richard Gere főszereplésével egy igazi élethű művet láthatunk az ember és kutya közötti szövetségről. Az alapcselekmény szerint egy professzor talál egy árva akita kölyköt, megsajnálja és hazaviszi. Az állat ezentúl minden egyes reggel elkíséri gazdáját a vasútállomásig, ahonnan munka indul. Majd este is elé siet. De egy napon hiába vár. Ezen a ponton éri el csúcsát az alkotás. Kötelező azok számára, akiket minden délután lelkesen fogad a kutyájuk. (amerikai-angol családi film, 89 perc, 2009)

Talán a legismertebb kutyás film

Lassie

Kétségkívül a világ leghíresebb kutyája Lassie, akinek a történetét sokan, sokféleképpen ismerünk. Éppen ezért nehéz volt kiválasztani, melyik alkotás kerüljön a listára, végül az nyert, ami leginkább motiválja a gazdákat arra, hogy felismerjék kutyájuk tehetségét. A lassan 30 éves alkotás egy hosszúszőrű skót juhászkutya kóborlását tárja elénk, ahogy otthonra talál. Csakhogy ez az állat nem egyszerűen hűséges, nem egyszerűen elbűvölő, hanem új életcélt ad gazdája számára. Vajon egy négylábú lépes arra, hogy végérvényesen megváltoztassa egy egész család jövőjét? (amerikai kalandfilm, 95 perc, 1994)

Kiváló szereposztás

Marley meg én

Ez a film a kutyatartó párokat nemcsak arra ösztönöz, hogyan neveljék jókedvvel a szőrös családtagot, de arra is, hogyan szeressék egymást szebben. Owen Wilson és Jennifer Aniston alakításában egy fiatal házaspárt ismerünk meg, akik kifejezetten azzal a céllal vállalnak kutyát, hogy felelősségteljesebb szülők legyenek a közeljövőben. Viszont az eb fenekestül felforgatja idilli életüket. Minden csínyt elkövet, amit csak állat tehet. De a kapcsolatot nem bontja meg, sokkal inkább erősíti. Leleményes megoldások, humoros jelenetek és egy imádnivaló labrador retriever. Mi kell még egy jó hétvégi filmélményhez? (amerikai vígjáték, filmdráma, családi film, 118 perc, 2008)

 

film filmek kutyákról kutyás film

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink