hirdetés

Így készíthetsz kutyás húsvéti díszt egyszerűen: mutatjuk, hogyan csináld

László Enikő

2023. április 4 - Képek: László Enikő, Getty Images Hungary

A húsvéti tojásdíszítésben az a legjobb, hogy mindenki a saját ízlése, érdeklődési köre alapján pingálhat igazán egyedi díszeket. Ha imádod a kutyákat, mutatunk egy szuper ötletet!

hirdetés

Csak néhány dologra lesz szükséged hozzá, és akár gyermekedet is bevonhatod a kézműveskedésbe. Ha unod már az egyszerű piros, kék vagy zöld színre festett tojásokat, akkor ezt érdemes kipróbálnod.

Mire lesz szükséged?

Természetesen annyi tojásra, amennyi díszt szeretnél. Ezeket érdemes előre kifújni, vagy keményre főzni, hogy ne romoljanak meg hamar. Fújás előtt alaposan tisztítsd meg a tojást mosogatószeres vízzel.

A tojás kifújása

A kifújáshoz két apró lyukat kell fúrni a tojás tetejére és aljára. Ehhez használhatod egy kés élét vagy tűt is, esetleg mindkettőt. Ügyelj arra, hogy ne repedjen el a tojás, illetve a lyukak elég nagyok legyenek, de ne túlságosan! A fújáshoz vágj le egy szívószálból egy kisebb darabot, és ezen keresztül fújd a levegőt. A tojás alá tegyél egy tálat, hogy abba follyon a fehérje és a sárgája. Ha már csak a levegő áramlik át a tojás héján, készen vagy. Ezután mosd le megint a tojást, és fújj bele még egyszer, hogy az esetlegesen belement víz kijöjjön. Ismételd meg a folyamatot minden díszítendő tojásnál.

A tojás kifújásához célszerű egy szívószálból levágott darabot használni. /Fotó: László Enikő

Erre lesz szükséged a díszítéshez

  • akrilfesték vagy tempera, de alkoholos filcet is használhatsz
  • színes filcdarabok
  • olló
  • toll
  • ragasztópisztoly
  • wc papír guriga

Első lépésként dekoráld festékkel vagy filccel úgy a tojást, ahogy szeretnéd. Rajzolj szemeket, orrot és szájat a kutyusnak, a tojás lesz az arca. A tojás eredeti színét is kihasználhatod, de akár az egészet át is színezheted. Ebben a gyerekek is tudnak segédkezni.

Ha ez elkészült, jöhetnek a fülei. A kutyusok fülei igen változatosak, szinte csak a képzeleted szabhat határt annak, milyet szeretnél. Lehet felálló, kajla, előrekonyuló, hosszú, pici és nagy is. Ezeket rajzold meg egy tollal a filcre, majd ezt vágd körbe. Érdemes egy kicsi anyagot ráhagyni, hogy könnyebb legyen a ragasztás.

A gyerekek számára is jó kikapcsolódás, de a ragasztást mindig felnőtt végezze! /Fotó: László Enikő

Hogy a tojás stabilan álljon, tehetsz a kutyusokra nyakörvet is. Egy wc papír gurigából vágj le egy vékony csíkot, majd erre egy színes filc darabot, hogy teljesen befedje. Masnit is tehetsz a nyakörvre, ehhez egy picike darabra lesz csak szükséged, melyet összecsippentve ragassz össze, majd a nyakörvre. A füleket és a nyakörvet is ragaszd a tojáshoz. Ezután kész is a kutyusos tojás, már jöhetnek a locsolók!

húsvét kézműveskedés tojás ünnep ünnep a kutyával ünnepek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!