hirdetés

5 budapesti park, ahol nyáron is öröm kutyát sétáltatni

Király Barbara

2024. július 11 - Képek: Az Én Kutyám

Összegyűjtöttünk öt kedvelt kutyasétáltató helyet a belvárostól nem messze, ahova könnyen eljuthatsz kedvenceddel.

hirdetés

Budapesten nagyon sok kutya lakásban él. Fontos, hogy az ő mozgásigényük is ki legyen elégítve. Ezért is jó, hogy a belváros zajos forgatagából kiszakadva Budapesten több ismert parkot is találhatunk, ami nemcsak a kutyáknak, de a gazdiknak is megfelelő kikapcsolódást nyújthat. Számos kutyasétáltató hely közül választhatnak az itt lakók, de először vegyük sorra, hogy mire kell figyelni a városi séták alkalmával!

Az idősebb kutyáknak is szükségük van a mozgásra / Fotó: Az Én Kutyám

Néhány tipp a biztonságos sétához

  • Először is mindig végezd el a megfelelő előkészületeket, mielőtt sétálni indulsz kedvenceddel. Készítsd be a pórázt, a kutyapiszok összeszedéséhez a zacskót, és ha olyan helyre mész, ahol nincs vízvételi lehetőség, akkor gondoskodj kedvenced megfelelő folyadékpótlásáról is. Érdemes egy kis tálkát is betenned a palack víz mellé, hogy kedvenced kényelmesen ihasson.
  • Mindig figyelj a környezetedre és kutyádra séta során, valamint legyél figyelemmel embertársaidra is. Ha kutyád ugatós vagy nem barátkozós típus, akkor tartsd szemmel, hogy ne keveredjetek kellemetlen helyzetekbe.
  • Mindig tartsd be az adott terület szabályait.
  • Ha teheted, válassz kifejezetten kutyabarát programokat és helyeket a kedvenceddel való időtöltésre.

5 izgalmas kutyasétáltató hely Budapesten

1.) Margitsziget

A Margitsziget igazán jó programhelyszín kutyáknak és gazdiknak egyaránt. Nagy területen van lehetőség a kutyák lefuttatására és a pórázon való sétára is. Közös program lehet egy délutáni piknik vagy egy naplementi séta. A szigeten több helyen is van vízvételi lehetőség. Továbbá a nagy területnek köszönhetően a kevésbé szociális kutyusok is el tudnak vonulni gazdijukkal.

A nagy tér és a vízvételi lehetőség pluszpontot jelentenek a sétánál / Fotó: Az Én Kutyám

2.) Városliget

A Városliget Budapest talán legnagyobb területű kutyaparadicsoma. A park területén rengeteg kutyafuttató található, és 2018 óta két kutyás élménypark is üzemel. Amiben található kutyapancsoló, -futtató, és labdázni is lehet. Aki a nyugodtabb programokat kedveli, nekik is szuper lehet a park piknikezésre, vagy beülni valahova egy italra, esetleg ebédre, ugyanis az összes vendéglátóegység kutyabarát.

A kutyasétáltatás az ebnek és a gazdinak is örömteli program lehet / Fotó: Az Én Kutyám

3.) Bikás park

A Bikás parkban található elkerített kutyafuttató is, emellett a hatalmas területen az egész család számára kiváló sétálós helyszín lehet. A nagy tér ideális arra is, hogy elkerüld kutyáddal a tömeget.

Fotó: Az Én Kutyám

4.) Olimpiai park

Az olimpiai parki kutyafuttató nagyszerű szórakozást nyújthat a szociálisabb, barátkozó kutyáknak. Az apró kavicsos, kutyajátékokkal felszerelt futtató a város szívében, a Duna-parton található. A terület dupla kapus kialakítása nagyban segíti a kutyák biztonságos játékát. A futtatóban vízvételi lehetőség is van. A mellette lévő játszótérrel pedig az egész családnak kikapcsolódást nyújthat a park.

A nyári séták alkalmával fontos, hogy árnyas helyet válassz / Fotó: Az Én Kutyám

5.) Feneketlen-tó

Buda egyik legszebb parkja a Feneketlen-tó körül található. A csodálatos tópart megfelelő lehet a mindennapi sétákra. Viszont a tó mélysége miatt biztonsági okokból is ajánlott pórázon sétáltatni kutyusodat, nehogy baleset történjen.

A nagy melegben a vízparti séta igazán üdítő / Fotó: Az Én Kutyám

Ha szívesen járnál kedvenceddel kutyafuttatóba, akkor fontos tudni, hogy mi az ottani etikett. Ebben a cikkünkben minden tudnivalót összeszedtünk.

kutyafuttató kutyás helyek budapest kutyasétáltatás kutyasétáltató helyek séta

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!