hirdetés

5 kutyabarát strand, ahol kedvenceddel élvezheted a vizet

Tóth-Hencz Edit

2024. június 16 - Képek: Getty Images Hungary

Jön a nyár, amikor igazán jólesik vízparton lenni, és persze nemcsak nekünk, embereknek, hanem a kutyánknak is. Miért is hagynánk otthon kis kedvencünket, ha vannak már olyan strandok, ahol közösen tölthetjük el az időt? Mind a gazdinak, mind a kutyusnak számos előnnyel jár ez az élmény.

hirdetés

Mielőtt mutatnánk, melyik strandon látnak szívesen kutyával is, nézzük, miért előnyös a közös strandolás mindkettőtöknek!

1. Fizikai testmozgás a kutyának

A strand tágas teret biztosít a kutyák számára a futáshoz, úszáshoz és játékhoz. Ezek a tevékenységek nemcsak szórakoztatóak, hanem a kutya fizikai egészsége szempontjából is elengedhetetlenek. A rendszeres testmozgás segít fenntartani az egészséges testsúlyt, és erősíti az izmokat. A strandon a változatos terep (homok, víz, fű stb.) átfogóbb mozgáslehetőséget kínál házi kedvencüknek. Az úszás különösen az ízületi problémákkal vagy ízületi gyulladással küzdő kutyák számára kiválóan alkalmas, alacsony terhelésű testmozgás. Ez a fizikai aktivitás mozgékonyan tartja a kutyákat, és csökkenti az elhízással kapcsolatos betegségek kockázatát.

Nyáron nincs is jobb program a kutyával, mint a strandon élvezni a vizet

2. Mentális stimuláció és szocializáció

A strand érzékszervi Kánaán a kutyák számára. Az új látványok, hangok és szagok stimulálják az elméjüket, és lekötik őket. Ez a mentális stimuláció kulcsfontosságú a kutya általános jólléte szempontjából, megelőzve az unalmat és az ebből fakadó viselkedési problémákat. A strandon más kutyákkal és emberekkel való találkozás is értékes szocializációs lehetőségeket kínál. Azonban ha kedvencünknek problémái vannak a szocializáció terén, akkor ne dobjuk ilyen mély vízbe, mert inkább lesz stresszes a strandolás a kutyával, mint pihentető. Ebben az esetben kérjük egy tréner segítségét, és a megfelelő alapok elsajátítása után, kedvencünknek és nekünk is kikapcsolódás lesz a közös strandolás.

3. A családi kötelékek erősítése

A közös strandolás kötődési élményt jelent az egész család számára, beleérte természetesen a kutyát is. A kutyáról való közös gondoskodás ilyen alkalmakkor empátiára, felelősségre tanítja a gyerekeket.

DOGZ Fesztivál és Konferencia a Városligetben

Kutyás bemutatókkal, falkasétával, kutyás sportokkal, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal várunk minden kutyabarátot szeptember 7-én a Városligetben, az év legnagyobb kutyás rendezvényén. Írd be már most a naptáradba.

Add to Calendar

A fesztivál és a szakmai konferencia részletes programját Itt megtalálod.

A fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ

4. Stresszoldás mindenkinek

A vízparton töltött idő közismerten nyugtató hatással van az emberekre. A hullámok nyugtató hangja, a friss szellő és a szabad tér hozzájárul a stressz csökkentéséhez és a relaxáció elősegítéséhez. Ez a kutyákra is igaz, hiszen a természetes, nyitott környezetben való tartózkodás lehetővé teszi a kutyák számára, hogy levezessék a felgyülemlett energiát és stresszt, ami nyugodtabb viselkedéshez vezet. A családok számára a strandolás a mindennapoktól való elszakadást jelentheti, lehetőséget nyújtva a közös kikapcsolódásra és felfrissülésre.

5. A természetes elemekből származó egészségügyi előnyök

A strand számos olyan természetes elemet (víz, homok stb.) kínál, amelyek jótékony hatással van az egészségre. A napsütésből származó rengeteg D-vitamin jelentős előny, amely javítja a hangulatot és erősíti az immunrendszert mind a kutyák, mind a gazdáik számára.

5 kutyabarát strand, ahova érdemes betérni

1. Velence – Drótszamár Szabadidőpark és Kemping

A kutyákkal fürdőzni vágyók számára külön strandfelületet biztosítanak. Mosdó és büfé is áll a vendégek rendelkezésére.
Felnőttbelépőjegy: 1200 Ft
Kutyabelépőjegy: 600 Ft
Egész napra a parkolás kerítésen belül: 1000 Ft
Szükséges: póráz, oltási könyv

2. Borostyán-tó és Kutyabarát strand

A kutyás vendégek a tó egy elkerített szegletében zavartalanul fürdőzhetnek. A mosdókat idén újították fel, továbbá büfé is várja a vendégeket.
Felnőttbelépőjegy: 600 Ft
Kutyabelépőjegy: 400 Ft
Szükséges: póráz, oltási könyv

3. Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

Május 25-én megnyitotta kapuit a Balaton legnyugatibb pontján található kutyabarát közösségi tér és strand, ahol kutyajátszótér, sekély vízpart, büfé, könyv- és társasjátéksarok is várja a fürdőző két- és négylábúakat. Parkolási lehetőség a strand előtt biztosított.
Felnőttbelépőjegy: 900 Ft
Kutyabelépőjegy: 700 Ft
Szükséges: póráz, oltási könyv

Kutyával strandon

4. Tisza-tavi Mancsos Pancsoló

A tiszafüredi szabadstrandtól néhány perc sétára található a kutyastrand. A kutyabarát fürdőhelyet külön tábla jelzi. A kifejezetten kutyások számára kijelölt és elkerített füves területen árnyékot adó fák is találhatók, a strand közelében, kb. 3 perc sétára pedig a büfésor is megtalálható.

A belépés ingyenes.
Szükséges: póráz, oltási könyv

5. Tavirózsa Kemping, Délegyháza

A strand 8:00 órától 20:00 óráig várja a kutyás látogatókat. Büfé, mosdó áll a kétlábúak rendelkezésére. A parkolás a kemping területén – szabad férőhely esetén – fizetős, azonban a kemping területén kívül is van lehetőség parkolni.
Felnőttbelépőjegy: 2000 Ft
Kutyabelépőjegy: 500 Ft
Szükséges: póráz, oltási könyv

Fontos: A strandokon a büfék nyitvatartása forgalomtól és időjárástól függően változhat.

kutya kutya nyáron kutyabarát strand strand

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!