hirdetés

Videón egy igazi labdafenomén: ilyen ügyes kutyát ritkán látni

Mádi-Krezinger Cintia

2024. március 17 - Kép: Az Én Kutyám

A felvételen látható kedvenc tökélyre fejlesztett egy olyan sportágat, ami alapvetően nem négylábúaknak lett kitalálva.

hirdetés

A házi kedvencek egészséges és boldog életéhez nélkülözhetetlen, hogy az állatnak biztosítsuk mindazt a fizikai és mentális stimulációt, amelyre szüksége van. Egyes fajták szívesen heverésznek a kanapén, mások azonban különösen igénylik, hogy feladatuk legyen. Ha pedig ez a tevékenység az emberekkel közös móka, annál jobb! A kutyával közös sport nem véletlenül a gazdik és a négylábúak kedvenc elfoglaltsága. Összekötve a kellemeset a hasznossal egyszerre mélyítik a kettejük közötti köteléket, és az egészséges életmód oltárán is áldoznak.

A kutyás mozgásformák közül a legtöbben a futást választják, de egyre nagyobb népszerűségnek örvend a képen látható dog dancing is. Ám ahogy az alábbi videó is bizonyítja: egy eb képes akár a röplabda szabályait is elsajátítani.

Vedd figyelembe a kedvenced adottságait

Bármilyen kutyával közös sport mellett dönts, nagyon fontos, hogy az edzések kezdését megelőzően mérlegeld, hogy a kedvenced alkalmas-e egyáltalán a kiválasztott mozgásformára. (Ahogy az sem mindegy, te mennyire vagy fitt!)A különböző fajtájú ebeket más és más célból tenyésztették, így mindegyiküknek megvannak a maga testi adottságai, amelyeket figyelembe kell venni. Ráadásul az sem mindegy, hogyan vezeted be a sportot a napi rutinba.

Nem szabad azonnal leterhelni az állatot, hiszen árthat az egészségének. Ebben a cikkünkben a kutyával közös futással kapcsolatban találsz hasznos tanácsokat.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.
egészséges testmozgás kutyás sport kutyával közös sport röplabda

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink