hirdetés

Megfosztották rekordjától a legöregebb kutyát

Gerhát Petra

2024. február 27 - Képek: Az Én Kutyám, Getty Images Hungary

Posztumusz megfosztottak a világ legidősebb kutyája címétől Bobit.

hirdetés

Kiderült, hogy a legöregebb kutya életkorát rosszul számolhatták ki. Miután vitát folytattak a kalkuláció helyességéről, világossá vált, hogy az nem állják meg helyét. 

Bobi: 

Elvesztette rekordját a legöregebb kutya

Bobi, a világ eddig legöregebbnek tartott kutyája, a portugál alentejo masztiff  még tavaly októberben halt meg, 31 éves és 165 napos korában. A fajta általában 12-14 évig él, erre duplázott rá Bobi, elnyerve ezzel a Guinness Rekordok könyvének megtisztelő címét. Egykori gazdái azonban nem élvezhették sokáig a dicső címet. A múlt hónapban vizsgálatot indítottak Bobi korával kapcsolatban, miután kétségek merültek fel az életkorának alátámasztására használt bizonyítékok megbízhatóságát tekintve. 

Nincs meggyőző bizonyítékunk, amely véglegesen igazolhatná Bobi születési dátumát. A rendelkezésünkre álló döntő bizonyítékok nélkül egyszerűen nem tudjuk megtartani Bobit rekorderként – áll a szervezet nyilatkozatában. 

Bobi gazdája nem kommentálta a kutya címének eltörlését, de korábban azt mondta, hogy a kutyája valós életkorával kapcsolatos gyanú alaptalan. A tulajdonos állítása szerint Bobi 1992-ben született, ezt azonban nem tudta minden kétséget kizáróan bizonyítani a vizsgálat során. 

Táblázatunk segítségedre lehet, ha saját kedvenced életkorát szeretnéd meghatározni emberi években

A valaha volt legidősebb kutya ennek eredményeképpen az ausztrál Bluey volt, aki 1939-ben halt meg 29 éves és 5 hónapos korában róla itt írtunk

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

alentejo masztiff Guiness rekord idős kutya masztiff öreg kutya világ legöregebb kutyája

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!