hirdetés

Tolvajokra csaptak le a Pólus Centernél: több kutyát is találtak náluk

Szénási Szimonetta

2023. október 18 - Képek: Az Én Kutyám

A husky elrablása, majd visszaszerzése is akciófilmeket idéz. Mint kiderült, nem ez volt a fiatal pár első akciója: a lebukáskor is több kutya volt náluk.

hirdetés

A Kékvillogó számol be a lopott husky kálváriájáról, aki ibrányi otthonából tűnt el a napokban. Mint írják, a kutya gazdája október 10-én, hétfőn délben ebédelni ment haza, de sehol sem találta az udvaron tartott kedvencét. Bár tudjuk, hogy a huskyk kifejezetten szeretnek csavarogni, mivel a területet két méter magas kerítés övezi, így az elképzelhetetlen volt, hogy sikerült volna megszöknie. Ezért azonnal rosszat sejtett.

A huskyt egy zárt udvarból lopták el.

A zárt kertből lopták el a kutyát

A gyanúja beigazolódott: az egyik szomszéd látta, amint elviszik a kutyát, ám azt gondolta, a gazda ismerősei – fel sem merült benne, hogy egy lopás szemtanúja. A férfi azonnal értesítette a helyi rendőrséget, majd feljelentést is tett.

A részletek nyomra vezettek

A nyomozás során kiderült, hogy az egyik tolvaj szülei a közelben laknak, és az is, hogy az elkövető valahol Budapesten él. Ezen a nyomon elindulva a husky gazdája felvette a kapcsolatot az állatvédőkkel, akik segítettek összekapcsolni két nagyobb szervezettel. A férfi képeket küldött ellopott kedvencéről és az elkövetőkről. Ennek köszönhetően gyorsan nyomra jutottak a segítők.

Tudomásunkra jutott, hogy az egyik 15. kerületi erdőben, egy hajléktalanként élő fiatal pár folyamatosan kutyákat lop, és a husky is náluk lehet. A pláza parkolójában szerveztük az akciót csütörtök este, amikor hirtelen megláttuk őket az állattal. Utánuk szaladtunk, közben egy kerítést is át kellett ugranunk, de teljesen lesokkolódtak, menekülni sem próbáltak

– idézte Tánczos Krisztiánnak, a Sportolók az Állatkínzók Ellen csoport alapítójának Blikkhez intézett szavait az oldal.

Mint kiderült, a tolvajok először mindent tagadtak, ám a mikrochip leolvasása után gyorsan fény derült az igazságra. Az akcióban a Szurkolók az Állatokért Alapítvány vezetője, Kapin Richárd, valamint két nő és egy szolgálaton kívüli rendőr is a részt vett.

Több kutya is volt nálunk

A 18 éves nőt és a 22 éves férfit már ismerik a hatóságok: nem először került hozzájuk vitatható körülmények között négylábú. Ez alkalommal a lopott huskyn kívül egy pitbullt és öt kölyökkutyát is találtak náluk, akiket az állatvédők szintén elhoztak.

Kimi azonnal felismerte a gazdáit

Ez a történet szerencsére jó véget ért, és a lopott husky visszakerült szerető gazdáihoz:

Mire a 240 kilométerre lévő otthonunkból, Ibrányból felértünk, addigra már a kapitányságra kellett mennünk. Szegény Kimi azonnal felismert minket, egyből odabújt hozzánk, nagyon örült nekünk. Másfél éve vettük magunkhoz, mióta a párommal együtt vagyunk. Teljesen a szívünkhöz nőtt, családtagként tekintünk rá

– idézte fel a megkönnyebbült gazda.

 

A képek illusztrációk.

husky kutyalopás lopás mikrochip rendőrség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink