hirdetés

Melyik rajzfilmes kutyára hasonlít kedvenced személyisége alapján? Összegyűjtöttük a 10 legismertebb karaktert!

László Enikő

2022. október 15 - Képek: YouTube, Getty Images Hungary

Talán Frakk lenne, a macskák réme? Vagy a kissé együgyű, de rendkívül vidám és szórakoztató Goofy? Derítsd ki cikkünkből, melyik kutyás mesefigurára hasonlít legjobban négylábú barátod személyisége alapján!

hirdetés

Ha három szóval kellene jellemezned kutyádat, melyek lennének azok? Általánosságban a kutyás mesekarakterek mindig pozitív figuraként jelennek meg, vagy ha az elején nem is tűnnek annak, a film végére azzá válnak. Mindegyükőjük hűséges, szerető társ, de vannak, akik kissé elkényeztetettek, míg mások félősek, megint mások pedig rendkívül bátrak. A következőkben bemutatunk 10 híres kutyás rajzfilmkaraktert, és jellemzésük alapján eldöntheted, hogy a te kedvenced melyikre hasonlít a leginkább!

Percy, a Pocahontas elkényeztetett mopsza.

Frakk

Károly bácsi hűséges magyar vizsláját, Frakkot bizonyára senkinek sem kell bemutatni. A vérbeli vadászkutya ki nem állhatja Irma néni két macskáját, Szerénkét és Lukréciát. Bár olykor szövetkezik velük, gyakran pórul jár, mert a lusta cicák szeretnek túljárni az eszén. Ennek ellenére Frakk egy okos, rendkívül hűséges és kötelességtudó kutya, aki ha kell, azonnal cselekszik, ha a macskák helyretevéséről van szó. Vizsla révén pedig imád vadászni, és az erdőben sétálni Károly bácsival.

Ha kedvenced inkább egygazdás kutya, kötelességtudó és hűséges, bár a cicákkal gyakran kerül konfliktusba, akkor bizony Frakkra hasonlít!

Bátor, a gyáva kutya

Bátor, neve ellenére nem is olyan bátor. Az ijedős kutyus az idős házaspárral, Muriellel és Eustace-szel él a hátborzongató Kiesföldön. Házuk körül rendszeresen hátborzongató teremtmények jelennek meg, amitől nem csoda, hogy Bátor fél. Szinte mindentől retteg, de ha kell, megvédi szeretett Murielljét, és annak férjét is, aki azonban elég mostohán bánik szegény ebbel.

Ha kedvenced egygazdás kutya és még szinte az árnyékától is fél, igazi anyámasszony katonája, akkor valószínűleg Bátor, a gyáva kutya lenne, ha beválogatnák egy rajzfilmszerepre. De, mivel rendkívül hűséges, ha bajod esne, valószínűleg akkor is a védelmedre kelne, és szembeszállna félelmeivel!

Clifford, a nagy piros kutya

Clifford, a nagy piros kutya kilógott testvérei közül, ugyanis kisgazdája szeretetének és gondoskodásának köszönhetően a legkisebb, betegeskedő kutyusból hatalmas óriássá vált. A különleges eb aztán hűséges, bölcs és védelmező társává válik Emilynek és izgalmas kalandokban vesznek részt.

Ha kedvenced nagyon szereti a gyerekeket és hűséges védelmezőjük, akkor bizonyára a rajzfilmkarakterek közül Clifforddal tudna a legjobban azonosulni!

Susi

Susi, a Susi és Tekergő című mesefilm egyik főszereplője egy gyönyörű cocker spániel szuka, aki egy tisztes család megbecsült kedvence. Példásan viselkedik és boldogan telnek mindennapjai. Végül pedig beleszeret Tekergőbe, a vadóc kóbor kutyába, akivel aztán családot is alapítanak.

Ha kedvenced egy gyönyörű, pedáns, illedelmes kutya, aki mindig tudja, hogyan tegyen a kedvedre, akkor rajzfilmes hasonmása valószínűleg Susi lenne!

Tekergő

Tekergő, ahogy fentebb is említettük, egy csavargó kutya, aki mindig kiáll barátaiért és bátran szembeszáll a rosszakarókkal. Bár nem egy pedigrés úrikutya, a szíve és esze is a helyén van, és minden eb példát vehetne róla!

Ha kedvenced bátor, vakmerő, intelligens és egy igazi belevaló kutya, esetleg keverék is, akkor Tekergőre hasonlít a leginkább!

Goofy

Goofy, Miki egér és Donald kacsa jóbarátja, aki elég szétszórt, esetlen és sokat is bénázik, de olykor megmutatja okosabb felét is. Rendkívül szórakoztató és vicces karakter, aki garantáltan felvidítja barátait és a nézőket is.

Ha kedvenced egy igazi mókamester, kicsit esetlen vagy ügyetlen, akkor Goofyra hasonlít a legjobban. Vele biztosan nincsenek hosszantartó szomorú időszakaid vagy szürke hétköznapjaid!

Dug

Dug, a Fel! című mesefilm egyik főszereplője. Játékos és barátságos kutya, aki mindig kedves. Szinte mindenkit szeret, akivel csak találkozik. Emellett mindig betartja a szabályokat, bár időnként kissé együgyű, de ilyenkor csak még jobban az ember szívébe férkőzik!

Ha kedvenced egy rendkívül barátságos, bújós, szeretetteljes kedvenc, aki még a betörőt is kávéval kínálná, akkor Dugra hasonlít a legjobban!

Ubul

Ubul, Garfield, a lusta macska barátja, aki folyton a cica csínytevéseinek, gonoszságainak esik áldozatául, mivel Garfield nem titkolja, hogy gyakran idegesíti a lelkes kutya. De Ubult ez egyáltalán nem zavarja, és töretlenül képennyalja barátját, cseppet sem csügged, ha az éppen jól kitolt vele.

Ha kedvenced egy lelkes, végtelenül barátságos, de nem feltétlen eszéről híres teremtés, aki még a cicáknak is jóbarátja, akkor Ubulra hajaz a leginkább!

Percy

Percy, a mopsz a Pocahontasban szerepel, kezdetben Ratcliffe kormányzó elkényeztetett kutyája. Úgy tűnik azonban, hogy a legtöbb gondja Wigginstől, Ratcliffe szolgájától származik. Percynek számos luxuscikkje van, köztük saját kádja és egy körhintája is, melyen kutyakekszek lógnak. Később elhagyja Ratcliffe-et, és megbarátkozik Pocahontasszal, Meekóval és Flittel, akikkel korábban ellenséges viszonyban volt.

Ha kedvenced egy igazi kis elkényeztetett kedvenc, olykor kissé beképzelt is, de azért a szíve mélyén egy szeretetteljes, barátságos kutya, akkor minden bizonnyal Percyre hasonlít a leginkább!

Clifford a nagy piros kutya Frakk kutyák rajzfilmekben mese rajzfilm személyiség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink