hirdetés

Szívszorító, hogy reagált a siket és vak kutya a gazdájára – videó

Vermes Nikolett

2023. augusztus 28 - Fotó: GettyImages

Egy nem mindennapi kutyáról van szó. A halmozottan hátrányos eb kiszolgáltatott helyzetbe került, de a gazdája előtt mégis úgy viselkedett, mint egy ép és aktív kölyök.

hirdetés

A 15 éves, Halo névre keresztelt kutya korábban teljes értékű életet élt, az évek múlásával azonban sokat romlott a szeme és a füle is. Az elmúlt néhány évben teljesen elvesztette a látását és a hallását. Már az állatorvosok sem tudtak rajta segíteni. Egyetlen ember él a világon, aki képes bearanyozni a halmozottan hátrányos helyzetű eb életét: a gazdája.

A siket és vak kutya szomorúan várta, hogy teljen az idő

Le kellett mondania beteg kutyájáról

Rachel, a kutya gazdája korábban sosem hagyta egyedül hosszú időre az ebet, legfeljebb néhány órára. Nagyon közeli kapcsolat van köztük, immár másfél évtizede. A nőnek mégis le kellett mondania beteg kutyájáról egy kis időre. A gazdinak a munkája miatt kellett elutaznia két teljes hónapra. Nyár elejétől nyár végéig nem lehetett szeretett kutyájával.

Halo állapota nem tette lehetővé, hogy a külföldön töltött időben együtt lehessen gazdájával.

Csak elképzelni lehet, hogy milyen nehéz döntést kellett meghozni Rachelnek. Vajon mások is képesek úgy gondoskodni egy siket és vak kutyával, ahogy a saját gazdája?

Két hónapig gubbasztott

A nő azokra az emberekre bízta a beteg kutyát, akikben mindenkinél jobban megbízott: a saját szüleire. Az idős férfit és nőt már jól ismerte az eb, viszont amióta elvesztette a legfontosabb érzékszerveit, mindenkitől félt.

Rachelnek nem volt más választása, vagy a szülei biztonságos otthona, vagy egy zsúfolt kutyapanzió.

A kedvence számára a lehető legjobb megoldást választotta. Persze Halo így is kétségbeesett, mivel nem érezte a gazdájának a közelségét. Rachel szülei láthatóan mindent megtettek, hogy az állat jól érezze magát a kényszervakáció alatt, de az eb mindig a gazdája után vágyakozott.

A kutya számára csoda történt

Rachelnek is nagyon hiányzott a kedvence, ezért amint véget ért a külföldi munka, azonnal hazasietett a szülei házába, hogy minél előtt Haloval legyen. A találkozás pillanatát megörökítette a család, így most mindenki részese lehet annak, ahogy a siket és vak kutya új erőre kapott, amint megérezte, hogy a gazdája közeledik hozzá. Beszéljenek a képkockák!

@rachelhmarie

🥹🩷

♬ original sound - rachel
beteg kutya megható kutyás történetek siket kutya vak kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!