hirdetés

Vonat elé ugrott, hogy megmentsen egy kutyát

Gerhát Petra

2024. március 4 - Képek forrása: Getty Images Hungary

Szívszorító videót közölt a Dogstuff. Egy férfi a síneken rohan egy kutya felé, hogy megmentse életét.

hirdetés

A kutya póráza a sínek közé akadt, a vonat dudálva közeledett felé, s hiába fékezett: egy kanyart követően vehette csak észre a masiniszta a bajba jutott ebet. Már nem volt ideje megállni.

A sínek közé szorult kutyát majdnem elgázolta a vonat

A sínekbe gabalyodott a kutya

Az alább megtekinthető felvétel tanúsága szerint a kutyus valahogy pórázzal együtt távolodhatott el gazdájától séta közben, a szíj pedig a talpfák közé szorult.  Egy arra sétáló ember hamar észlelte, hogy a síneken vonat közeledik, fejvesztve rohant a bajba jutott kutyát kiszabadítani. A videót látva azt gondolnánk, nem sok esélye volt, hiszen alig pár méter választotta el a nehéz járműtől, ami láthatóan próbálta sebességét csökkenteni, sikertelenül. 

Egy tempósan haladó vonat féktávolsága több száz méter is lehet, – ennek a kerekek és a sín közötti csekély tapadási tényező a fő oka – így a mozdonyvezetőnek esélye sincs arra, még ha észleli is az előtte lévő akadályt. 

A megmentő adrenalintól fűtve olyan, emberfeletti dolgot vitt véghez, amire nem mindenki lett volna képes. Nem csak önfeláldozó magatartása, de helytállása és hatékony mentési munkája is megérdemli minden állatbarát elismerését. Saját életét kockáztatta egy számára idegen kutyusért.

 

A póráz nem csak kötelező, de nagyon hasznos dolog is, hogy mit nem szabad vele tenni, ide kattintva olvasható. A fenti videót látva pedig mindenkinek javasoljuk, hogy valóban körültekintéssel sétáltassa kedvencét, még pórázon is.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

bajba jutott kutya kutya megmentése kutya vonaton pórázhasználat séta séta pórázon vonat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink