hirdetés

A legtehetségesebb kutyák, akik elképesztő dolgokat visznek végbe: akár korcsolyáznak is

Szénási Szimonetta

2022. október 23 - Képek: Getty Images Hungary

Köztudott, hogy a kutyák rendkívül okosak, ám vannak ebek, akik az átlagon felüli teljesítményre képesek.

hirdetés

Kedvenced tanítása elengedhetetlen a problémamentes együttélés végett, ezen felül pedig hasznos és szórakoztató közös időtöltés jószágod nevelése. Az alapokat – mint az ülj, állj, fekszik, gyere, stb. – a megfelelő módszerrel minden négylábú el tudja sajátítani, ám vannak ebek, akik ezeken felül elképesztő dolgokra lehet megtanítani. Az alábbi tehetséges kutyák láttán bizony nekünk is leesett az állunk.

1.) Benny, a jégkorcsolyázó labrador

Benny gazdája maga is profi jégkorcsolyázó, így a labradornak szerencséje volt egy szakembertől elsajátítani a jégtánc tudományát. Mint az alábbi felvételen is látszik, a leckék igen eredményesek voltak, a kutyus nemcsak szeli a jeget, de különféle trükkökre is képes: pörög-forog, szájában egy ütővel egyensúlyozik és akadályokon ugrik át. Valószínűleg sok kevésbé magabiztosan korcsolyázó ember irigyli az ügyességét.

Ezen az angol nyelvű felvételen megnézheted Benny-t a jégen:

2.) Harlso, az egyensúlyozóművész

A kis fekete tacskó, Harslo még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült nem mindennapi képességével: nem pusztán tárgyakat, de egész építményeket képes egyensúlyozni a fején!

A kiváló egyensúlyérzékkel megáldott ebnek saját Youtube-csatornája is van, ahol sokféle élethelyzetben mutatja meg képességét: esküvőn ékszerdobozt visz a párnak, puffasztott rizsszeletből építenek tornyot a buksiján, ősszel pedig sütőtökkel a fején bűvészkedik. Mindezt abszolút komoly arckifejezéssel, amiből jól látszik, mennyire koncentrál a kutyus a feladatra.

3.) Suzy, a kétszeres magyar rekorder

Nem kell messzire mennünk, ha ügyes négylábúakat szeretnénk csodálni! Suzy, Locsmándi Anita mentett fekete keverék kutyája immár kétszeres magyar rekorder: legutóbb nyáron Zamárdiban, a Richter Flórián Cirkuszban kápráztatta el a közönséget, és döntött rekordot az eleven, mindig feladatra kész kis eb.

4.) Beszélő blökik

A tehetséges kutyák egy külön csoportjába tartoznak az így vagy úgy, de beszélni képes ebek. Az egyik képviselője ennek a roppant izgalmas társaságnak Bunny, aki gombok segítségével kommunikál gazdáival. Hasonló módszerrel tanult a Bunny gazdáját inspiráló Stella is, aki az alábbi videó elején látható:

Stellát logopédus gazdája kezdte tanítani, és ahogy a gyakorlat mutatja, a módszer bevált, sőt másokat is arra buzdított, hogy kezdjenek ily módon foglalkozni kedvencükkel.

5.) Művészi véna

Míg egyesek a beszéd művészetében emelkednek ki, más kutyák ecsetet ragadnak, hogy aztán festményeikkel nyűgözzék le a nagyérdeműt. Nem is hinnéd, milyen sok négylábú szeret mázolni! Arbor, Hallie, Sammy, Dagger, Jumpy csak pár név az ügyes festőművészek közül. Hallie ráadásul vak is!

Az alábbi videón Jumpy látható alkotás közben.

Csak ismételni tudjuk magunkat: a kutyák elképesztőek. A fenti lista, ahogy előrebocsátottuk, nem teljes, hiszen hűséges barátaink az élet számos területén bizonyítottak és bizonyítanak, folyton új dolgokkal lepve meg gazdáikat és az ámuló közönséget.

beszélő kutya festő kutya Guinness-rekord hogyan beszélj a kutyához kutyák tehetsége rekorder kutyák ügyességi verseny vak a kutya vak kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink