Csak felnőtteknek!

18

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

hirdetés

Négy éve eltűnt embert talált meg a tetemkereső kutya

Gerhát Petra

2024. június 11 - Képek: Getty Images Hungary

Négy éve eltűntként kezelt ember holttestére bukkant a rendőrség, tetemkereső kutya segítette a megtalálását. Végre vádat emelhettek az ügyben.

hirdetés

A Pest vármegyei rendőrség vádemelést javasolva fejezte be idén év elején annak a 2018-as emberölésnek az ügyét, melyben sokáig eltűntként kezelték az áldozatot. Egy tetemkereső kutya segített megtalálni a korábbi bűncselekmény áldozatát.

Megtalálta az eltűnt férfi nyomát a tetemkereső kutya

„Másfél éve egy ráckevei nyomozó fülébe jutott egy információ egy eltűntként keresett férfival kapcsolatban, ami egy »úgy tudom…«-mal kezdődött. Az ügyben elindult nyomozás során kiderült, hogy »az állítólag megölt, 2018 óta nem látott holland üzletembert évtizedes baráti és üzleti kapcsolat fűzte össze későbbi gyilkosával, itthon és Németországban is volt közös cégük« írta meg a TWN.

A rendőrség közleménye szerint feleségével, gyermekeivel, rokonaival évekkel azelőtt megromlott és meg is szűnt a nemrég azonosított férfi kapcsolata. Bár felkutatása érdekében mindent megtettek, a holland és a német hatóságoktól sem kaptak információt ismert és lehetséges tartózkodási helyéről. A szigetszentmiklósi vállalkozót a rendőrség tetemkereső kutyája azonosította.

A rendőrség és a tetemkereső kutya új információk alapján ment ki egy szigetszentmiklósi ingatlanhoz még tavaly. A bejelentést követő 12. napon a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai meg is találták az addig eltűntként kezelt férfi holttestét.

A kutatómentők és a keresőkutya segítette munkájukat

A rendőrség kérésére a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai csatlakoztak hozzájuk, szerszámokkal és markolóval érkeztek a címre. A terepkutatást végző tetemkereső kutya egyértelmű jelzést adott, melyet követően a területet géppel és kézzel tisztították meg. Mintegy három órával később került elő egy emberi koponya. Az egy méter mélyről kiásott maradvány kiemelése után a holttest többi részét is felszínre hozták.

A keresőkutya hathatós munkájának köszönhetően vált gyanúsítottá a ház gazdája, akit ezt követően számoltattak el. Már első kihallgatásán beismerte, hogy 2018 tavaszán megölte, majd elásta korábbi üzlettársát. Miután eltemette, mindenkinek azt az egyébként hihető, de hazug magyarázatot adta, hogy a férfi külföldre utazott.

Ha kíváncsi vagy a keresőkutyák munkájára, ebben a cikkünkben miként dolgoznak a Tatabányai 4×4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület személykereső kutyái.

keresőkutya Magyar Rendőrség rendőrkutya tetemkereső kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!