hirdetés

Kutyák a Tinderen: egy német állatmenhely társkeresőn keres gazdit az árva védenceinek

László Enikő

2021. augusztus 24

Egy német állatmenhely taktikát váltott, és eltért a hagyományos gazdikeresés világától. A rendhagyó ötletük pedig az, hogy a népszerű társkereső applikáción, a Tinderen keresnek új otthont néhány védencüknek.

hirdetés

Tinderen már nemcsak emberi partnert, de házi kedvencet is találhatnak maguknak a német felhasználók. A Müncheni Állatvédő Egyesület ugyanis egy úttörő ötlettel rukkolt elő: feltették néhány védencüket az alkalmazásra, ennek pedig hihetetlen sikere lett. A jelentkezők áradatára a menhely dolgozói sem számítottak, a jövendőbeli gazdák kiválasztási eljárása pedig még jelenleg is zajlik.

Az alábbi videóban láthatod, hogyan készültek a menhelyi védencek profiljai:

Házi kedvencek a Tinderen

Az állatvédő egyesület felkért egy reklámcéget, hogy készítsenek tizenöt védencükről profi képeket, valamint egy-egy Tinder-profilt is. Így a magányos felhasználók akár nemcsak jövendőbeli szerelmükre, hanem négylábú partnerükre is rátalálhatnak. A kutyák és macskák profiljai ugyanolyanok, mint bármely más felhasználóé. Talán kicsivel még jobbak is! Oldalaikra különböző, profi fotós által készített képeket töltöttek fel, illetve egy rövid leírás is olvasható róluk, aminek segítségével könnyebb őket megismerni. Ha pedig megtetszenek valakinek, annak csak egyszerűen jobbra kell húznia őket. Ezután pedig kezdődhet is az ismerkedés!

Milyen a fogadtatás?

A menhely munkatársainak elmondása alapján a Tinder-profillal rendelkező védenceik nagyon népszerűek lettek. Rengetegen jelentkeztek, érdeklődtek az örökbefogadással kapcsolatban. Az állatvédők nem számítottak ekkora sikerre, de úgy tűnik, ötletük nagyon is bevált.

Rengeteg felhasználó érdeklődött a védencekért!

Ha az adott állat párt talált, a leendő gazdi üzenetben érdeklődhet felőle, illetve az örökbefogadás konkrétumairól. A menhely dolgozói természetesen igyekeznek a legmegfelelőbb gazdit kiválasztani a kutyák és macskák számára, hiszen a dolog velejárója, hogy hirtelen sokan kedvet kapnak az örökbefogadáshoz, azonban nem gondolják át alaposan. Az azonnali lelkesedésnek pedig szomorú következményei is lehetnek. Ezért az állatvédők gondosan ügyelnek arra, hogy védenceiknek örök életükre szóló gazdit találjanak, és ne csak néhány hétig éljenek boldogságban. Jelenleg még zajlik az érdeklődők alaposabb megismerése, akik csak ez után vihetik haza magukhoz négylábú társukat.

Alaposan át kell gondolni a döntést

A karantén alatt nagymértékben megnőtt az örökbeadott kedvencek száma. Ez elsőre jól hangozhat, azonban sokan nem gondolták át, valójában milyen kötelességekkel is jár egy háziállat. Ennek pedig az lett a következménye, hogy rengeteg kedvenc került vissza az állatvédőkhöz a korlátozások feloldása után. Ezért is rendkívül fontos, hogy bár a Tinderes gazdikeresés rendkívül népszerű, a menhelyeknek alaposan át kell gondolniuk, kire bízzák védenceiket.

(Képek: Getty Images Hungary)

állatmenhely kutya örökbefogadás örökbefogadás társkeresés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink