hirdetés

Vonattal utazott vissza gazdájához az elkóborolt kutya

Vermes Nikolett

2023. július 31 - Képek: Getty Images Hungary

A zakatoló vonat hirtelen fékezett, a vonatvezető hirtelen megállította a több tonnás járművet, és a sötétben elindult a bokorban reszkető kutya felé. A teljes történetet olvasva most egy igazi csodának lehetünk tanúi.

hirdetés

Anglia Észak-nyugati részén történt a hihetetlen esemény. Ez a valódi történet akár egy sikeres film alapja is lehetne, hiszen nem minden nap fordul elő, hogy egy kutya vonattal kerül vissza a gazdiához.

A megrémült kutya várta megmentőjét

Elszalad a megrémült kutya

Az Oakhamben élő Poppy éppen az utcán volt gazdájával, az idősödő Mrs. Bain-al, amikor egy közelben száguldó autótól megijedt és futott, amerre látott. A megriadt eb olyan gyorsan szalad, hogy a gazdája nem tudta utolérni.

Senki sem tudta, hogy merre keresett magának menedéket a fekete mopsz, ezért Mrs. Bain egész éjjel lázasan kereste, de jó ideig mindhiába. Az állat egy bokorban lelt nyugalomra, magányosan várta, hogy megmentese valaki, éppen ekkor avatkozott közbe a Jó Isten. Egy tehermozdony éppen arra járt, és csodával határos módon a vezető észrevette az ebet.

A kalauz hőstettet hajtott végre

Mr. Jones, a vonat vezetője a munkáját végezte, amikor felfigyelt egy különös látványra. A vonatból tűnt fel számára  piros, a kutyus piros hámja. Nem tudta, hogy mi lehet az, ezért megállította a több tonnás járgányt, hogy megnézze, mi rejtőzik a bokorban. Ahogy közelebb ment, az elveszett és megrémült Puppy volt az. Azonnal magához vette az ebet, felvitte magával a vonatra és megosztotta vele a szendvicsét, és vízzel is megkínálta. A kutya még mindig remegett, de már biztonságban volt. Mr. Jones riasztotta a közeli vasútállomást, hogy jelentse az esetet és megkeresse a talált fekete mopsz gazdáját. Ekkor újabb fordulatot vett a történet.

A vonatállomáson keresték a megrémült kutyát

A gazdája a peronon várta a megrémült kutyát

Időközben a Puppy gazdája minden lehetséges módon kereste a kutyát, még a közeli vasútállomásra is elment, hogy bejelentse, eltűnt egy fekete mopsz.

Ekkor megtörtént a csoda, és az állomásra megérkezett Puppy, aki a mozdonyvezető mellett utazott vissza Oakhambe – csaknem másfél kilométer távolságról.

A gazdi alig akart hinni a szemének, amikor meglátta, hogy házi kedvence leszáll a vonatról. Azonnal állatorvoshoz vitte a megrémült kutyát. Az ebnek nem esett semmi baja, csupán a szemein látszott erősebb véraláfutás, amit az ijedtség váltott ki. Puppy gazdája pedig egy életre megjegyezte, hogy sokkal biztonságosabb, ha az ijedős ebet pórázon vezeti a szabad sétáltatás helyett.

A póráz nem csak dísz

Már sokszor írtunk róla, de nem lehet elégszer ismételni mennyire veszélyes, ha póráz nélkül visszük kutyusunkat.  Sok baleset megelőzhető lenne, különösen a városban, ha ezt minden gazdi szem előtt tartaná. Bármennyire okos és jólnevelt a kedvencünk, az utcán, de akár az erdőben is lehet olyan váratlan tényező, ami megriaszthatja, vagy annyira elragadja a vadászösztön, hogy elrohan és nem hallgat a hívásunkra. Csak annyit tudunk tanácsolni, hogy ha póráz nélküli mókázásra vágyunk, keressük fel négylábú barátunkkal a legközelebbi kutyafuttatót.

kutya elszökött kutya várja a gazdáját vonat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink