hirdetés

Hiánypótló feladatkört tölt be Huxley, a golden retriever: hála neki, nem marad szomorú utas a vonaton

Szénási Szimonetta

2023. március 6 - Kép: YouTube

A tündéri golden retriever azért járja a vonatokat, hogy egy szőrös öleléssel felvidítsa a szomorú utasokat. Minden járaton szükség lenne egy ilyen kollégára!

hirdetés

Ursula Aitchisonnak két golden retrievere is van, a 9 éves Hugo és a 4 éves Huxley. Az aranyszőrű ebek Nagy-Britannia sztárjai: több százezren követik kalandjaikat az Instagramon.

A kutya mindenkit felvidít

Az egyik leghíresebb videójuk az, amelyiken Huxley egy vonatút alkalmával váratlan dolgot tesz: odamegy az utasokhoz, és elkezd barátkozni velük. Mindezt roppant kedvesen teszi, finoman rátéve a mancsát az emberek lábára, akiknek ettől rögtön felderül a kedvük.

Boldoggá teszi az embereket. Arra is volt példa, hogy valaki örömkönnyeket hullatott”

mesélt az útitársak reakciójáról a gazda. Hozzátette, hogy az általa feltöltött képekkel és videókkal az is a célja, hogy megmutassa, micsoda örömet tud okozni egy háziállat.

Mint az alábbi felvétel is bizonyítja, a vonatút valóban sokkal vidámabb, hála a szőrös idegennek. Mint láthatjuk, simán odaül bárki mellé, legyen az egy öltönyös úriember vagy egy fiatal hölgy, majd kedvesen mellébújik, pacsit oszt vagy csak simogattatja magát újdonsült barátjával. Van, hogy egy kis mókázással fakasztja nevetésre a jármű utazóközönségét.

Tudják, ha szükség van rájuk

A kutatók is megerősítik, hogy a kutyák különleges jószágok, akik tökéletesen tisztában vannak a gazda érzelmeivel – legyen akár boldog, ideges, szorongó vagy épp szomorú –, ha pedig szükség van rájuk, akkor azonnal ott teremnek, hogy támogassák vagy épp felvidítsák a szeretett személyt.

Mint a Huxleyra való reakciók is bizonyítják, egy kedves négylábú közelsége képes bármilyen élethelyzetben mosolyt csalni az emberek arcára. Ha pedig valakinek épp szívfájdalma van, egy ilyen gesztus rengeteget jelenthet neki. Szerintünk bátran kijelenthetjük, hogy minden járaton szükség lenne ilyen kísérőkre!

Van, hogy egy fárasztó nap után Huxley is inkább elnyúlik az üléseken, élvezve a békés ringatózást. Megértjük!

A kutyák csodálatos életszemlélete

A tökéletes érzelmi iránytű mellett érdemes eltanulnunk – vagy legalábbis megpróbálni – négylábú barátaink világhoz való hozzáállását.

A fiúk egyszerűen örülnek, hogy élnek, mindig az adott pillanatnak, és már az élet olyan apró dolgaiban is örömüket lelik, mint egy séta a szabadban”

– mutat rá a kutyák fantasztikus tulajdonságára a hölgy.

Kedvencekből modellek

Az asszony hivatása szerint fotós, munkája során állatokat is fényképezett, így nem volt újdonság számára a mindennapok megörökítése. Ám saját kedvenceivel közös útja akkor kezdődött, mikor rájött, hogy a két golden retriever sokkal nyugodtabban viselkedik a kamerája előtt, mint mások négylábúi.

Kezdetben Huxleyval gyakorolt, aki igazán engedelmesen hajtotta végre a különféle utasításokat, és türelmesen viselkedett a fotózások során. Azóta a két eb igazán híres lett, és több nagyobb reklámkampányban is szerepeltek. Gazdájuk pedig meg van győződve, hogy kutyái szeretik ezt az életformát, hiszen ahogy kinyílik a szemük, már boldogan csóválják is a farkukat.

aranyos kutya golden retriever híres kutya kutya és ember megható kutyás történetek szeret a kutya utazás kutyával vonat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink