hirdetés

Kutyák, ahogy még sosem láttuk őket: alulról fotózott állatok az üvegasztalon

Gábris Eszter

2022. december 19 - Képek: Undelook project Instagram

Vajon aki szemből aranyos, az alulról is az? Egy kisállatfotósnak köszönhetően most megbizonyosodhattunk róla, hogy egy kutya ebből a ritkán látott szögből csak még elbűvölőbb, mint a megszokott irányból.

hirdetés

Minden fotósnak megvannak a maga kedvenc témái. Andrius Burba fotós számára ez a kisállatfotózás, azon belül is a szokatlan szögek. Ennek az egyedi hozzállásnak köszönhetjük, hogy közelről láthatjuk az ebek egyik legkedvesebb testrészét is: a tappancsát. És ezeken a fotókon egyértelműen látszik: a kutyák alulról is igazán jófejek.

Bura nemcsak kutyákat, de macskákat, lovakat, teknősöket és kígyókat is fotóz alulról, mégpedig egy üveglap segítségével. Ebben a témában egy sorozat is készült, az Underlook. Párnázott tappancsok, puha, szőrös hasak és vicces tekintetek jellemzik ezeket a képeket.

Minden fajtánál működik

A fotós minden fajtájú és méretű állatról örömmel készít ilyen rendhagyó fotókat. A pomerániai törpespiccen át a különféle macskákig mindenféle állat állt (feküdt, hevert, ugrott) a művész fényképezőgépe előtt.

A YouTube-ra felkerült backstage videóban pedig végignézhetjük, milyen munka van egy ilyen fotó elkészítése mögött. Nagyon helyesek, ahogy az állatok felkerülnek az üveglapra és néha kicsit félnek, de leginkább nem értik: se állatorvos, se körömvágás, akkor ez most micsoda? De aztán eljönnek azok ritka mozdulatlan pillanatok, amikor elkészülhetnek ezek a remek képek.

Kutyák alulról = űrebek!

A fekete háttér remekül kiemeli az állatok szőrzetét, a tappancsokat és az arckifejezéseket. Ráadásul így kissé olyan hatást ér el, mintha a kutyák és a macskák az űrben lebegnének. A lefelé néző ebpofák pedig különösen viccesek, ami kiemelten érvényes a nagy bőrrel rendelkező fajtákra, például személyes kedvencemre, a vizslára.

Az űrben lebegő szőrmókoknak Instagram-oldaluk is van, de a munkáról könyv is készült, ami igazán különleges ajándék fotó- és állatkedvelő ismerőseinknek.

fotó fotós kutya fényképek kutya fotózás kutyás fényképalbum

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!