hirdetés

Túrázók mentették meg a fába akadt, láncos kutyát a Zemplénben

Hrdina-Bárány Zsuzsi

2023. szeptember 10 - Képek: Varkoly Ferenc

Hiába is várja a zempléni erdőben, lánccal a nyakában hétvégén felakadt kutyus a gazdáját, eddig nem jelentkezett érte. A kutya azonban jól van, köszönhetően annak a példátlan összefogásnak, amely során nemcsak az életét mentették meg, hanem számára felcsillant a remény egy boldog jövőre is.

hirdetés

Hatalmas szerencsével menekült meg az a kutya, aki a Zempléni-hegységben esett csapdába. Egyrészt kicsi volt az esélye, hogy az erdő közepén bárki rátalál, másrészt az arra járó túrázók nem hagyták magára. Így nem csupán kiszabadították, az életét is megmentették.

Kimerülten feküdt az erdőben

A Zempléni-hegység észak-nyugati részén, a Boldogkő vára közeli erdőben bukkantak rá szegény jószágra. A kimerülten fekvő kutyáról hamar kiderült, hogy nem önszántából pihen, hanem azért, mert a nyakára erősített, hosszú lánca beakadt egy termetes fa gyökerébe. A kirándulók, akik rátaláltak, eldöntötték, az aznapra tervezett túrájuknak búcsút intenek, és mindent megtesznek azért, hogy megmentsék a szerencsétlenül járt ebet.

Bár elárulták, hogy az elején biztonsági kockázatként tekintettek a kimerülten fekvő kutyusra, mégsem volt kérdés számukra, hogy segítenek neki.

Mielőtt nagy nehezen sikerült talpra állítaniuk, megetették, megitatták, és közben próbáltak telefonos segítséget kérni.

Kimerülten, éhesen találtak a szerencsétlenül járt, láncon tartott kutyára

A szomszéd faluban vigyáztak rá

A közeli menhely munkatársa chipolvasóval sietett Arkára, időközben ugyanis ide, a kutyus megtalálási helyéhez legközelebbi településre vitték az ebet. Itt vigyázott rá a kutyamenhely vezetőjének érkezéséig Varkoly Ferenc polgármester, aki számára egyértelműen kiderült, hogy az elszabadult kutyus nem az ő falujuk lakója, hanem inkább a szomszédos Fonyé.

Nagyon szelíd, kedves kutya, ugyan félt egy kicsit, de örült a finom falatoknak, mert itt is megetettük, megitattuk.

A menhely vezetőjének kiérkezéséig Arkán vigyáztak a megmentett kutyusra

A zempléni kutya várja, hogy újra szeressék

Nem találtak chipet a kutyusban, így nem tudták értesíteni a gazdáját. Bár sajnos az a lehetőség is felmerül, hogy szándékosan hagyták így magára.
„Eddig sajnos nem jelentkezett érte a gazdája, de már többen is jelezték, hogy örömmel befogadnák. A kutya szerencsére jól van, jókedélyű, nyugodt, kedves, egészséges és mentálisan is rendben van” – mesélte a menhely vezetője, aki segítségével a kutyust azóta oltották, chipezték és ivartalanították is.

 

baleset életmentés kutya erdőben kutyamentés láncon tartás menhely mentés szökött kutya túrázók zemplén

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!