6 kutyafajta, aki imádja, ha állandóan szeretgeted: ismerd meg őket, ha bújós négylábúra vágysz

Szénási Szimonetta, 2022. december 27 - Képek: Getty Images Hungary

Te is olyan kutyát szeretnél, aki nem bánja, ha állandóan szeretgeted? Ez a 6 fajta nemcsak tűri, de követeli a folyamatos bújást és ölelgetést.

Bár azt gondolnánk, gyűjtőnevükhöz híven csak az ölebek igénylik a gazdi folyamatos közelségét, ez koránt sincs így! Vannak olyan óriások, akik épp olyan bújósak, mint kistermetű társaik. Az alábbi hat kisebb-nagyobb kutyafajta imádja, ha gazdája kényezteti.

1.) Skye terrierek

A skye terrierek nagyon hűségesek. Legszívesebben az egész napot családjuk közelében töltenék, bármi is legyen a program. A folyamatos jelenlét mellett pedig azt is elvárják, hogy gyakran összebújjanak velük.

2.) Angol toy spániel

A spánielek csendes és nagyon ragaszkodó társak. Imádnak puha párnák között szundikálni, ahogy szívesen bekucorodnak gazdájuk ölébe is.

3.) Német dog

A világ egyik legnagyobb kutyája, a gyakran szelíd óriásként emlegetett német dog busa fejével addig bököd, míg meg nem kapja a kívánt szeretetmennyiséget. Ez a kutyafajta imádja, ha dédelgetik. Állandóan bújik, egy hatalmas szeretetgombóc.

4.) Masztiff

A masztiffok valójában hatalmas plüssmackók, akik méretük ellenére gond nélkül megpróbálják befészkelni magukat az öledbe. Nagyon szeretik a gyerekeket, de megesik, hogy a móka hevében bizony felborítják kis játszópajtásukat.

5.) Bichon frisé

A bichonok akkor a legboldogabbak, ha jó szorosan összebújhatnak veled. Módfelett ragaszkodnak gazdájukhoz, legszívesebben egy percre se válnának el tőle. Imádják, ha foglalkoznak velük, csak úgy fürdőznek a figyelemben. Mindezt végtelen szeretettel hálálják meg. Nagyon játékosak és intelligensek, akár kezdő kutyatartóknak is ideális társak.

6.) Agár

Az agarak nemcsak ragaszkodóak, de nagyon jól tanítható kutyák is, csendes és hűséges társként lesik gazdájuk minden mozdulatát. Szeretnek összebújni, de az igazi gyengéjük a pocaksimogatás, azzal mindig le lehet őket venni a lábukról.

Nagyon érzékenyek, ezért nevelésüknél csak a pozitív megerősítés alkalmazható. Erre minden leendő gazdinak figyelnie kell!

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon