hirdetés

Fura szokásuknak köszönhetik az egészségüket ezek a tündéri kiskutyák

Molnár Enikő

2023. október 21 - Képek: Getty Images Hungary

Ismerkedjünk meg Margot és Simba mindennapjaival, akik előszeretettel lakmároznak a kerti finomságokból. Olyannyira, hogy gazdájuktól meg is kapták a „kerti manó” elnevezést.

hirdetés

A „garden gremlin” becenév egészen pontosan azt jelenti, hogy kerti gonosz vagy bajkeverő manó, és őszintén, nem is lehetne találóbb. A kis rosszcsontok történetét Instagramon és TikTokon is követheti az érdeklődő, Lu-Seal Manor néven. Aki felmegy az oldalukra, hamar videók sorozatával találkozhat, amik dokumentálják, hogy milyen pusztítást végeznek az apró teremtmények a veteményesben. Minden bejegyzés humorosan mutatja be, ahogyan Margot és Simba a legnagyobb odaadással majszolja a friss zöldborsót, áhítattal keresi az érett szedret, vagy éppen előássa a növekvő répákat. Az egyik videóban még egy újabb becenevet is kapnak, így a kerti manó szinonimája a „hey stop it” lett, ami csak annyit tesz, hogy hé, hagyd abba. Sőt, a fajnak még latin neve is lett (bár lehet, nem hivatalos): canis gremlinis. Lehet, hogy a kertészek rémálmai ezek a „kártevők”, de gazdájuk nem is szerethetné őket jobban.

@lusealmanor

Beware the “hey stop it” 👹 #canisgremlinis #gardengremlins

♬ original sound - Luseal Manor

Nem csak finom, de egészséges is

Viccet félre téve, Margot és Simba megállíthatatlannak tűnnek, ha friss zöldségek nassolásáról van szó. Gazdájuk észrevette, hogy milyen boldogsággal tölti el a két ebet a „gremlinkedés”, ezért teret adott annak, hogy kiéljék magukat. Hiszen ilyenkor a két bajkeverő kontrollált körülmények között áshat, kereshet, használhatja az orrát és rágcsálhat. Ezek az ösztönszerű viselkedésformák nagyon jó mentális energialevezetéssel szolgálnak.

Érdemes megemlíteni, hogy minden zöldség, amihez hozzá tudnak férni, odafigyeléssel és utánajárással lett kiválasztva, így semmi nem okoz gondot, ami a veteményesben van. A brokkolitól kezdve a szedren át, egészen a répáig és a zellerig minden ehető és jól emészthető a kutyák számára. Emellett pedig nem esznek belőlük annyit, hogy megterhelő legyen a szervezetüknek. Így nem csak, hogy szuper elfoglaltságot jelent a keresés a két bajkeverő számára, még egészséges is, amit elfogyasztanak közben.

@lusealmanor

Don’t forget to live in harmony with nature #canisgremlinis #gardengremlins

♬ original sound - Luseal Manor

Nem mindig voltak ilyenek

Most két egészen jó súlyban lévő kutyát látunk a videókon, de nem voltak mindig ilyen egészségesek és mozgékonyak. A két bajkeverő erősen túlsúlyos állapotban volt, amikor gazdájuk magához fogadta őket. Margot, a csivava közel 6 kg-ot nyomott (a csivavák általában 1 és 3 kg között vannak egészséges súlyban), mára pedig elérte az ideális súlyát 2 kg körüli értékével. Simba egy keverék kutyus (cairn terrier, csivava és törpespicc-mint láthatjuk, mindegyik felmenő kis termetű kutya) közel 17 kg-al került a jelenlegi gazdájához, mára pedig sikerült olyan sokat lefaragni, hogy csupán 7 kg körül van. Tekintve, hogy neki nagyon nehezen ment a fogyás, már ez is szép eredmény. Sok utánajárásnak, diétának és edzésnek köszönhetően mára már képesek ugrálni, nehézségek nélkül mozogni és teljesebb életet élni.

Gazdájuk első „projektje” egy Lu-Seal nevű csivava volt, aki közel 8 kilósan került hozzá. Fejébe vette, hogy segít az ebnek lefogyni, és boldog, egészséges életet élni, és így is lett. Sajnos a kutyus, akinek a nevét a közösségi média platformok is viselik, mára már eltávozott, de így Margot és Simba is lehetőséget kapott egy jobb és egészségesebb életre.

ásás bajkeverő kutya ásás milyen zöldséget ehet a kutya túlsúlyos kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink