hirdetés

Átfestett egy kutyát a magyar tolvaj, hogy védje magát

Vermes Nikolett

2023. szeptember 12 - Fotó: GettyImages, Országos Rendőr-főkapitányság

Ilyen csak a mesében történhet. Elképesztő, hogy milyen aljas módszerhez folyamodott ez a magyar csaló.

hirdetés

Az elkövető egy, a valóságtól teljesen elrugaszkodott módon próbálta megszerezni a kiszemelt kutyát. Mint kiderült, ami a rajzfilmekben remekül működik, az a valóságban vajmi keveset ér. Mondhatnánk azt is, hogy egyszerűen rossz módszert választott, mi pedig nem tudjuk, hogy a történetet hallva inkább sírjunk vagy nevessünk. Nem is értjük, miből gondolhatta a tolvaj, hogy a befestett bunda megtéveszti a kutya gazdáját.

A csaló gyanútlanul elrabolta a kutyát

Kicsalta az udvarból

Minden azzal kezdődött, hogy egy Somogy vármegyei férfi kinézett magának egy idegen kutyát. A csivava szintén egy Somogy vármegyei nőhöz tartozott.

A 2 éves Roni gazdája mindig gondoskodott róla, hogy a négylábú ne menjen ki a családi ház udvaráról egyedül az utcára.

Ezért nagyon meglepődött akkor, amikor a saját udvarában sehol sem találta kedvencét. Ijedtében azonnal megkereste a szomszédokat, hátha láttak valami gyanúsat. Mint kiderült, az egyik szomszéd szemtanúja volt az imádnivaló csivava elrablásának. Elmondása alapján a nő háza előtt megállt egy autó, amiből kiszállt egy férfi és csalogatni kezdte a kutyát. Az eb egészen közel ment házzá, így gond nélkül magához vette, majd elhajtott vele. A gyanútlan szomszéd azt hitte a közeli településen élő férfi, akit fel is ismert, csak játszik a kutyussal. A történtek hallatán Roni gazdája azonnal útra indult, hogy megtalálja a férfit, és rövid időn belül rábukkantak a csaló otthonára. Ami ezek után történt, elképzelhetetlen.

Átfestette a kutyát

Az elszánt gazdi bement a tolvaj udvarába, hogy megtalálja eltűnt kiskedvencét, azonban az ott élő család tagadta, hogy bármilyen csivavát láttak volna. De az eb lebuktatta őket, nyüszítő hangon adta tudtára a gazdája számára, hogy elzárták egy melléképületben.

Ahogy a gazdi észrevette, hogy kutyája segély kiáltásokkal próbál menekülni, azonnal kiengedte az  ebet.

Az igazán nagy meglepetés ezek után következett, ugyanis a fekete fehér kutya koromfekete volt mindenhol. Még egy kutyákkal szemben laikus személy számára is egyértelmű lett volna, hogy a négylábú bundáját átfestették. Ezzel a bizarr és a kutya egészségére ártalmas csellel akarta kisajátítani magának az állatot a tolvaj.

A tolvaj által befestett kutya visszakapta eredeti színeit

Előállították a csalót

A kutya tulajdonosa az események után bejelentést tett a Barcsi Rendőrkapitányságon. A rendvédelem munkatársai kisebb értékre elkövetett lopás vétségének elkövetésével meggyanúsították a 40 éves férfit. A tolvaj  beismerte amivel vádolták, bár azzal védekezett, hogy a kutya befestett bundája nem az ő műve. Szerinte az eb a nyári konyhában lévő lavórba ugrott be, amiben festéket és fáradt olajat tárolt a férfi. Aztán addig hempergett a lavórban, míg nem lett tetőtől talpig festékes. Később kiderült, hogy valójában hajfestékkel mázolta feketére a kutyát. A gazda lemosta a vegyszert kedvencéről, és a négylábú ma eredeti fekete-fehér színét viseli. A gazdi ezentúl még jobban fogja őrizni kedvence biztonságát.

a kutyának haja vagy szőre van csalók kutyalopás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink