hirdetés

Megáradt folyóból mentették ki a kutyát és gazdáját – Videó

Gerhát Petra

2024. február 24 - Képek: Getty Images Hungary

A gazdi a megáradt folyóból akarta kimenteni hűséges társát, ám a végén majdnem mindketten odavesztek.

hirdetés

Az Egyesült Államok egyes részeit az El Nino miatt szokatlanul csapadékos időjárás sújtotta tavaly. A folyók áradása több helyen életveszélyessé vált. 

A kutyust elsodorta a megáradt folyó

Megáradt folyóból mentette volna kutyáját

Bajba jutott az a kaliforniai gazdi is, aki kutyája után ugrott a megáradt Los Angeles-folyóba. Eleinte a part mentén szaladt az eb nyomában, azonban a szárazföldről nem sikerült hozzáférnie. Utánaugrott

Az erős sodrással ketten sem bírtak, így nemcsak a kutyus, de gazdája is nagy bajba került. A hatóságokat a járókelők értesítették, akik észrevették az árral küszködő párost. A tűzoltók először a kutyát találták meg a part közelében, már szárazon, neki sikerült valahogy kievickélnie. A gazdit azonban végül helikopterrel mentették ki a vízből. 

A kutyák legendásan jó úszók, azonban van az a víztömeg és sodrási sebesség, ahol az átlag úszni tudás mit sem ér. A napokban a magyar folyók is áradnak, másodfokú árvízvédelmi készültség van jelenleg is több száz kilométeres szakaszon.

Legyünk óvatosak a partmenti sétákkal, tájékozódjunk előre, hogy a környékünk érintett-e az árvízvédelmi riasztásban! 

Ha kíváncsi vagy a legjobban úszó kutyákra, kattints ide és ismerd meg őket!

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

árvíz baleset katasztrófavédelem mentett kutya part menti séta séta a természetben úszás veszély víz

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink