hirdetés

Tűzoltók szabadítottak ki egy kádba szorult csivavát

Hrdina-Bárány Zsuzsi

2023. augusztus 31 - Képek: Getty Images Hungary, Twitter/Independent TV

A lánglovagoknak kellett kiszabadítania a kád fogságából egy csivavát, miután az eb mancsa a lefolyóba szorult. Az eset szerencsére jól végződött, a kétségbeesett kutya azonban valószínűleg egy életre megtanulta, hogy jobb inkább megadnia magát, ha otthoni fürdetésről van szó.

hirdetés

Nem mindennapi helyzetben kellett helytállnia az Orange Megyei Tűzoltóságnak (OCFA), munkatársait ugyanis egy kádba szorult, riadt kutyushoz riasztották. Az eb gazdája szerencsére nem esett pánikba, hosszas kiszabadítási akciója után azonban végül belátta, segítséget kell kérnie.

Csak fürdeni ne kelljen

A helyszínre érkezve a tűzoltók számára is egyértelművé vált, hogy Bart, a tüneményes kaliforniai csivava azon kutyák táborát erősíti, akik bizony nem szeretnek fürdeni. Ezért történhetett a baleset is, a kutya ugyanis addig-addig próbált mindent elkövetni az otthoni fürdetés ellen, hogy a mancsa végül beszorult a lefolyóba.

Gyors szabadulás

A tűzoltók mindent megtettek azért, hogy a lehető leghamarabb kiszabadítsák a kádba szorult kiskutyát. Figyeltek arra is, hogy Bartot ne ijesszék meg még jobban. Ehhez azonban majdhogynem szét kellett szedniük az egész lefolyót. Először kutyalábastól kiemelték az egész szerkezetet a kádból, hogy hozzáférhessenek a beszorult mancshoz, amely ezután már könnyedén kicsusszanhatott a fogságból.

 

Alternatív tisztálkodás

Bart története jól példázza, hogy a legváratlanabb helyezetekben még a legkisebbeknek is baja eshet. Noha a kaliforniai csivava szerencsére ép bőrrel megúszta a balesetet, és az ijedtségen kívül nem esett baja, a szakemberek azt tanácsolják, még a biztonságosnak hitt otthonunkban is figyeljünk házi kedvenceinkre. Ha a vizet nem szerető kutyusainkkal szeretnénk inkább megúszni a problémás helyzeteket, kipróbálhatjuk otthon a víz nélküli tisztálkodást – ezért az ebek is hálásak lesznek.

beszorult mancs csivava fürdetés fürdetés otthon Mancs otthoni ápolás otthoni veszélyek tűzoltó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink