hirdetés

Kutyapiszoárok lepték el a belvárost

Gerhát Petra

2024. március 19 - Képek: Index.hu; Getty Images Hungary

Terézváros után Erzsébetvárosban is megjelentek a kutyapiszoárok, így Budapest belvárosában könnyebben és környezetkímélőbb módon végezhetik a helyi ebek a dolgukat.

hirdetés

Megkezdődött a kutyapiszoárok tesztelése a Budapest VII.kerületi utcákban is. A Városliget és Terézváros mellett immár újabb helyen helyeztek ki nem csak a kutyások, de a környezet számára is alternatívát biztosító eszközöket.

Egyre több helyen van már az utcákon kutyapiszoár Budapest szerte

Megjelentek az utcákon a kutyapiszoárok

Az öntött, kavics-beton alapú, kutyamagasságú kúpok mellett egyelőre tábla jelzi a funkciót: az újonnan megjelent kúpforma berendezések a kutyák kisebb, mindennapos ügyeire valók.

„A felelős kutyatartás érdekében kutyapiszoárokat helyezett ki az önkormányzat a kerületben. Egy utcaszakaszt (a Peterdy utca Dózsa György út és Hernád utca közötti részét) sűrűn lefedve, 7 darab kutyapiszoárt tesztelnek Erzsébetvárosban. A kutyapiszoárt a ZöldEB Kutyás Érdekvédelmi Egyesület javaslatára szerezte be az önkormányzat” – számolt be az eseményről a 7. kerület.ittlakunk.hu oldal.

A technológia a kutya ösztönére épít, így semmilyen nevelést vagy beavatkozást nem igényel a kutyatartók részéről.

A mintegy 60 centiméter magas betonkúpok a kutyák területjelölési ösztönére alapozva vonzzák magukhoz a négylábúak figyelmét. A kutyapiszoárok kihelyezésének célja, hogy a házi kedvencek ne a zöldfelületeket vagy a házfalakat használják illemhelyként.

Az egymástól 80-100 méternyi távolságra elhelyezett kutyapiszoárok most meglehetősen sűrűn árnyalják az eddig megszokott utcaképet, a távolság kijelölésében ugyanis szerepet játszott az is, hogy gyorsan át tudjanak szokni az itt lakó, vagy erre sétáló négylábúak az új kutya wc-k használatára.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

kutya wc kutyawc pisi piszoár területjelölés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!