hirdetés

A család kutyája őrizte az éjjel vándorútra induló totyogót: éjjel talált rájuk a rendőrség

Gerhát Petra

2024. június 7 - Képek: Getty Images Hungary

Az egyéves baba négykézláb, éjjel indult el hazulról. A kutya végig követte, vigyázott rá.

hirdetés

Az Instagramon tett közzé az argentínai Córdoba város rendőrsége egy elképesztő felvételt. A térfigyelő kamera által rögzített videón jól látszik, hogy az egy év körüli, totyogós baba kúszik-mászik az utcán a hajnali sötétben. Közben egy kutya kísérte, és vigyázott rá.

A kutya vigyázott a babára

Mintegy 70 métert sikerült megtennie az apróságnak, szoros felügyelet mellett. A kamerán kívül négy tappancs is követte a mozgását és óvta épségét. Ez az első felvételeken még nem látszott, így joggal hihették a szolgálatban lévő zsaruk, hogy teljesen egyedül kóborol a baba. Pedig a család kutyája nem tágított mellőle egy pillanatra sem. 

A rendőrök a térfigyelő kamerán keresztül figyeltek fel a szokatlan jelenségre, és azonnal útnak is indultak. Mire a helyszínre érkeztek, már majdnem egy forgalmas kereszteződéshez ért az apróság. Az eb nem tágított a mentést követően sem a kisgyermek mellől; a kutya akkor is a közelben maradt és vigyázta, amikor ölbe vették és hazavitték. A rémült anya úgy nyilatkozott, hogy együtt aludt el a babájával, azonban azt nem vette észre, amikor az felébredt. 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

A kutya szeme hiába óv, nem elég a biztonsághoz

A családnak nagy szerencséje volt, hogy pont jó helyre szerelték fel a biztonsági kamerát. S bár a videón szereplő kutyus alkalmas volt arra, hogy kövesse a babát, korántsem biztos, hogy testi épségére képes lett volna vigyázni, főleg hosszú távon. Hiába az ember legjobb barátja, mégiscsak állat. Nem tud teljes értékű felügyelőként működni egy kisgyermek mellett. S bár régen világszerte elterjedt volt az a nézet, mely szerint úgynevezett dajkakutyákat alkalmaztak volna a szülők Amerikában a csemetéik mellett, az erről szóló történetekről bebizonyosodott, hogy nem valósak.

Hogy miért gondolták azt egyes tenyésztők, hogy a pitbullok renoméját a fentihez hasonló történetekkel emelni lehet, és egyáltalán miért volt erre szükség, arról ide kattintva olvashatsz.

családi kutya igaz történet rendőrség veszély

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!