hirdetés

Ha ezt teszed a kutyáddal, örökre tönkremehet a kapcsolatotok

Szénási Szimonetta

2023. október 13 - Képek: Getty Images Hungary

Ismét szót kell emelnünk a közösségi médiában méltatlanul nagy népszerűségnek örvendő úgynevezett trendek ellen. Ha nem tudod, miről beszélünk, az csak jót jelent, de mindenképp olvass tovább, hiszen te is belefuthatsz a megdöbbentő jelenségbe.

hirdetés

Kezdjük egy kis fogalommagyarázattal, hiszen olvasóink közül többen nem ismerhetik a kifejezést ebben az értelemben. A közösségi médiában létező „trendek” olyan viccesnek gondolt feladatok, amiket valaki kitalál, majd megoszt a saját profilján, utánzásra buzdítva a többi felhasználót. Követőből pedig nem akad hiány, így pillanatok alatt világszerte elterjed egy-egy ilyen kihívás (mert a feladatot így hívják manapság.) Ez még akkor is problémás, ha valaki saját magát hozza kellemetlen vagy gyakran balesetveszélyes helyzetbe, hiszen ezzel rossz példát mutat, veszélybe sodorva másokat is, főképp a fiatalabb korosztályt. Ám sajnos gyakran a házi kedvencek, sőt a saját gyermekek az elszenvedői ezeknek a – őszintén fogalmazva – ostobaságoknak. Végül a kutyáddal való kapcsolat látja kárát a videóknak.

Sok kutyára a saját gazdája hozza rá a frászt.

Amikor a gyanútlan kedvenc az áldozat

A kutyák is gyakran esnek áldozatul ennek a hírnévhajhászó őrületnek. Az egyik legújabb „játék” (direkt nem mutatunk meg egyet sem, nem adva még több teret nekik), hogy a gazda a gyanútlanul pihenő, szunyókáló állat hóna alá nyúl, majd felkapva elkezd körbe-körbe pörögni vele. Magyarázni sem kell, mit élhet át ilyenkor szerencsétlen jószág! Amellett, hogy halálra rémül, nem érti, miért csinálja ezt vele a szeretett személy. Ez pedig a kutya részéről bizalomvesztéshez, így a köztük levő kapcsolat megromlásához vezethet. Ráadásul ha valami balul sül el, fizikai sérülés is érheti az ebet!

Sajnos nem ez az első eset, hogy egyesek viccesnek gondolt kínzásoknak vetik alá kedvencüket. Mint írtunk róla, hasonló okból veszélyes, ha valaki őrült módjára elkezd ugatni és acsarkodni a mit sem sejtő kutyára, vagy maszkban, álruhában hozza rá a frászt.

A kutya elvesztheti a bizalmát a gazdája felé.

Rámehet a kutyáddal való kapcsolat

Feltételezzük, hogy sokan pusztán tudatlanságból állnak be a sorba, mert nem sejtik, milyen károsak ezek a dolgok az állatra nézve. Pedig nagyon is azok! Éppen ezért azt kérjük, mindig kritikusan állj mindenhez, ami a közösségi médiában megjelenik, és csak olyat tegyél kedvenceddel, amit valóban élvez! Egy nagy séta, egy új trükk megtanulása vagy egy kellemes masszázs valóban minőségi együtt töltött időt jelent.

Utóbbihoz még oktatóvideóval is tudunk segíteni:

Ebben dr. Zsargal, azaz dr. Luvszandagva Dzsargalszajhan kisállatgyógyász szakállatorvos mutatja be, miként tudod kellemes, egészségügyi szempontból preventív masszírozásban részesíteni kedvencedet.

bizalom félelem közösségi média kutya ember kapcsolat masszázs minőségi idő

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!