hirdetés

Szevasz tavasz, hello Budapest! Izgalmas helyek a fővárosi ebeknek

Bodri Melissza

2022. április 2

Ha itt a jó idő, akkor irány a természet! Ki ne akarna ilyenkor kimozdulni a zöldbe kedvencével? Cikkünkben 5 kevésbé ismert helyet mutatunk be, amely gazdinak és kutyának is egyaránt izgalmas lehet!

hirdetés

A főváros területén található parkok, erdők, természetvédelmi területek kellemes hétvégi kikapcsolódást nyújthatnak. A természet és az élővilág közelsége, a mozgás adta szabadság felszabadító öröme garantáltan jó hatással lesz rád és kedvencedre! Csupán azt kell kitalálnod, hogy merre vedd az irányt. Ne feledd, mindig légy körültekintő a természetben történő barangolás folyamán, ha kutyáddal vagy, és ügyelj más kirándulókra is! Ha a szabályokat betartod, akkor nem lesz gond. Mutatjuk, hogy hova érdemes ellátogatni, ha szereted a zöldet és a friss levegőt.

Naplás-tó

A Naplás-tó Budapest XVI. kerületének szélén található. Mivel 1997 óta védett területnek számít, ezért tömegközlekedéssel nem lehet közvetlenül megközelíteni. Ugyanakkor a megállókból egy kellemes sétával könnyen elérhető a tó és környéke. Busszal a fővárosból legegyszerűbben a 46-os és a 276E jelzésű járatokkal lehet megközelíteni a helyet. Ez a festői környezetben található mesterséges tó a főváros egyik legnagyobb állóvize.

A tavacska körül kiépített változatos tanösvény igazán természetközeli élményt tartogat a kirándulóknak és a kutyásoknak. Azonban ne feledd, hogy a védett területen tilos az eb póráz nélküli sétáltatása, valamint az állat- és növényvilág zavarása. Mindig ügyelj arra, hogy kedvenced jól viselkedjen, és tartsátok be a szabályokat!

Naplás-tó naplemente idején.

Péterhalmi-erdő

A többszáz hektárnyi erdő a főváros XVIII. kerületének területén található, mely tömegközlekedéssel (például a 182, 282E buszjáratokkal) is könnyen megközelíthető. A gondozott parkerdő kiváló kikapcsolódást nyújt a kirándulóknak és kutyásoknak egyaránt. Ráadásul 2019-ben itt adták át a főváros első erdei kutyafuttatóját, ahol a kerítéssel elkerített részen szabadon szaladgálhatnak a kutyusok. Emellett az erdőben számos kellemes sétaútvonal is található, ahol kedvenceddel bátran felfedezhetitek a természetet. Azonban mindenképpen ügyelj a kutyával történő erdei séta szabályaira.

A Péterhalmi-erdőben egy kis séta kellemes kikapcsolódásnak ígérkezhet.

Farkas-erdő

A Farkas-erdő egy kedvelt kiránduló célpont, mely egy közel 52 hektáros terület a IV. kerületben. Nem csupán futók, sétálók, hanem kutyások kedvelt célpontja is ez a hely, melynek árnyas ösvényei kellemes sétával kecsegtetnek. Ráadásul, ha nincs lehetőséged autóval menni, akkor tömegközlekedéssel is egész egyszerűen odatalálhatsz (például 14-es villamossal, 30-as autóbusszal).

Róka-hegy

A III. kerület határán található Róka-hegy védett természeti területen található, ezért fokozottan ügyelj arra, hogy az eb ne szabadon, hanem pórázon legyen! A gyönyörű, gazdag növény- és állatvilággal rendelkező környezet autóval, valamint tömegközlekedéssel is (például a csillaghegyi HÉV megállójától) könnyen megközelíthető. Ne feledd, hogy a védett terület csak gyalogosan látogatható, és csak a kijelölt sétaútvonalakon szabad közlekedni. Számos kilátópont és barlang található a Róka-hegy környékén, ezért fokozottan ügyelj, ha kutyával mennél, mert olykor elég meredek a terep. Mindig légy körültekintő, és vigyázz az állat testi épségére.

A Róka-hegy látképe.

Molnár-sziget

A varázslatos Molnár-sziget a Ráckevei-Soroksári-Duna-ág egyik szigete. A XXIII. kerülethez tartozó természeti képződmény népszerű célpont a kirándulók körében. Autóval és tömegközlekedéssel is (például 66-os busszal, HÉV-vel) könnyen el lehet oda jutni. A nádassal, fákkal, bokrokkal tarkított kis sziget meglátogatása kutyával is nagy élmény, hiszen az ember úgy érezheti, mintha kiszakadt volna a fővárosi nyüzsgésből.

(Képek: Getty Images Hungary, Youtube)

Budapest kirándulás kutyával kutya sétáltatása pórázon kutyafuttató kutyás kirándulóhely sétáltatás tavasz természet testmozgás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!