hirdetés

Sokat dolgozol és alig van időd? Ezért éri meg kutyasétáltatót bérelni!

Ferenczi Deborah

2022. január 2

Gondolkoztál már azon, hogy mennyire jó lenne, ha a sűrű, munkával teli napod végén nyugodtan lepihenhetnél és nem kellene még sétáltatnod is? Pontosan erre épült fel a kutyasétáltató szolgáltatás.

hirdetés

Bizony még a leglelkesebb és legjobb gazdikkal is előfordulhat az, hogy bármennyire is imádják az ebüket, egyszerűen bizonyos napokon képtelenek időt szakítani arra, hogy megsétáltassák az állatot. Amennyiben neked is hasonló problémád van, keress fel egy kutyasétáltatót, aki ezt a feladatot szívesen elvégzi helyetted akár rendszeres jelleggel is.

A kutyáknak szükségük van a testmozgásra

Bármennyire is elfoglaltak a mindennapjaid, és kimerülten érkezel haza, kutyádnak mindenképpen szüksége van arra, hogy megsétáltasd. Amennyiben nem mozgatod le megfelelően, az komoly következményeket vonhat maga után. Ilyen lehet a viselkedésproblémák kialakulása, a szeparációs szorongás jelentkezése, de emellett az elhízás és a különböző betegségek megjelenése is fenyegetheti az állatot. Éppen ezért elengedhetetlenül fontos, hogy mindennap meglegyen a megfelelő mennyiségű mozgása a kutyának. Amennyiben pedig ezt te képtelen vagy biztosítani, akkor bizony érdemes elgondolkodni azon, hogy felbérelj egy kutyasétáltatót.

A sétáltatás hatása a kutyára

Nem csupán a kedve lesz jobb az ebnek, ha megfelelően levezeti felesleges energiáit, a mozgás biztosítja a folyamatos izomépítést, megelőzi a depressziót és a túlsúlyt, továbbá megszüntetheti az ízületekkel kapcsolatos panaszokat, illetve javítja a szívműködést is.

Mit csinál egy kutyasétáltató?

A kutyasétáltató feladata valójában roppant egyszerű. Előzetes megbízás alapján akár minden héten többször fix alkalommal, akár csak alkalmanként elvisz kutyusokat sétálni. Játszik velük és jó nagyokat sétál a társaságukban. Általában ezeket az állatokat csoportokban sétáltatják – legfeljebb négyesével- így már az is előre biztosítva van, hogy pajtásai is lesznek az állatnak. Tehát nem csupán azért kiváló megoldás egy kutyasétáltató alkalmazása, mert levezetheti az állat a felesleges energiáit, hanem azért is, mert ezáltal szociális interakciókba kerülhet. Így mindenképpen egy boldog kutyus fog otthon várni rád a nap végén!

(Képek: Getty Images Hungary)

kutya sétáltatása kutyasétáltató több kutya sétáltatása

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink