hirdetés

Elrabolták, de visszaszökött: 600 km-t tett meg gyalog a kutya

Gerhát Petra

2024. június 14 - Képek: Getty Images Hungary

Három évvel elrablása után tért haza Rocky, a németjuhász. A kutya 600 kilométert tett meg, hogy hazamehessen.

hirdetés

Elképesztően kalandos – és szerencsés – véget ért Rocky legnagyobb utazása. A kutyát 3 évvel korábban lopták el egy strandról.

A kutyát egy strandról lopták el /A képek illusztrációk

A lopott kutya hányattatott élete

Rockyt egy carrarai menhelytől fogadta örökbe gazdája, Ibrahim Fwal. A szokásos, napi tengerparti sétájuk azonban rossz véget ért egy napon. Két évvel azután, hogy örökbe fogadták, gazdája úszni ment, mialatt a kutya a parton maradt. Azonban mire Fwal visszatért a partra, Rockyt már nem találta: ismeretlenek elrabolták.

Amikor visszamentem a strandra, néhány ember azt mondta, látták, amint egy csoportnyi ember elvitte a kutyát. Azután nem találtam a helyem: mindenhol kerestem, végigjártam az összes menhelyet a környéken, de nem volt nyoma Rockynak. A nyomozásnak, hirdetőtábláknak, a keresésnek nem lett eredménye. Sajnos egyre növekvő jelenség Olaszországban is a kutyák lopása; a kölyökkutyákat gyakran elrabolják, hogy kéregetésre használják őket.

– mesélte a gazdi.

Hogy mi történt a kutyával az alatt három év alatt, mire hazatalált, senki nem  tudja. Talán megszökött elrablói elől, talán ők hagyták ott valahol. Mint utólag kiderült, Rocky viszonylag hamar egy másik menhelyre került, ahonnan egy salernói család fogadta örökbe. Rocky azonban végig nyugtalan volt, míg velük élt. Több alkalommal megpróbált elmenekülni, ami miatt új családja a nyakörvére gravíroztatta a címet és a gazdi telefonszámát.

Így jutott haza az elrabolt kutya

Salerno mintegy 700 kilométerre fekszik Carrarától, és bár hátrányt jelenthetett volna Rocky számára, hogy nem ismerte a hazavezető utat, mégis sikerült visszatérnie Carrarába. Hogy miként csinálta? Erre sosem tudjuk meg a választ. Ami biztos, hogy kevesebb mint hatvan nap alatt megtett több száz kilométert. Az is lehet, hogy többet, hiszen valószínűleg nem egyenesen Carrarának tartott, biztosan lehettek kitérői is.

Mire sikerül eljutnia Pisába – és még mindig száz kilométere volt hátra Carraráig –, a vérző talpú, lesoványodott kutyát valakinek sikerült befognia Megtalálták a nyakörvön második családjának elérhetőségét. És azt hihetnénk, ezzel a történet egy időre véget ért, szerencsére nem bizonyult feleslegesnek az útja. A segítőkész pisai emberek ugyanis egy tetovált azonosítót is észrevettek rajta, így jutott el híre Fwalhoz. A gazdája nem hitt a fülének, amikor felhívták.

Az utolsó száz kilométert, Pisától Carraráig, végül sokkal nagyobb kényelemben, autóval tette meg.

DOGZ Fesztivál és Konferencia a Városligetben

Kutyás bemutatókkal, falkasétával, kutyás sportokkal, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal várunk minden kutyabarátot szeptember 7-én a Városligetben, az év legnagyobb kutyás rendezvényén. Írd be már most a naptáradba.

Add to Calendar

A fesztivál és a szakmai konferencia részletes programját itt találod.

A fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

elrabolt kutya lopás lopott kutya menhely strand

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!