hirdetés

Mennyit tudsz a nagy testű kutyákról? – Kvíz

Szénási Szimonetta

2024. június 1 - Képek: Az Én Kutyám; Jacks & Bears kennel; Getty Images Hungary

Az impozáns ebekért sokan rajonganak, de vajon mennyien ismerik őket igazán? Az alábbi kvízben népszerű fajtákról teszünk fel kérdéseket. Döntsd el, igazak vagy hamisak az állítások!

hirdetés

Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az alábbi óriásokért rajonganak az olvasóink. Ami nem meglepő, hiszen amellett, hogy nagy testű kutyák, nekik szánt feladatukat is remekül végzik, legyen szó őrzésről, védelemről vagy pásztori teendőkről. Emiatt a szemrevételezés mellett érdemes elmélyedni a fajták történetében, kialakulásuk mikéntjében is.

Fotó: Jacks & Bears kennel

Ha kitöltötted a kvízünket, alább elolvashatod valamennyi említett eb fajtaleírását, továbbá az ajánlóban tenyésztőkkel, szakértőkkel készült izgalmas interjúkat is találsz.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

A kvízben szereplő kutyafajták listája. A nevekre kattintva olvashatod el az ígért ismertetőket.

  1. kaukázusi juhászkutya
  2. közép-ázsiai juhászkutya
  3. kangal
  4. tibeti masztiff
  5. sarplaninac (jugoszláv farkasölő)
  6. moszkvai őrkutya
  7. kuvasz
  8. pireneusi hegyikutya
  9. bernáthegyi
  10. berni pásztorkutya

Ide kattintva elolvashatod, Bartha László pásztorkutya-szakértő miként vélekedik a kaukázusi juhászkutyákról, és mit tart az egyik legnagyobb hibának a fajtával kapcsolatban. Itt pedig megtudhatod, miként kerültek a kuvaszok Kanadába, és ott miként tettek szert nagy népszerűségre. Mindebbe Vas Krisztián, a Kanadai Kuvasz Klub elnöke avat be.

Bartha László bernáthegyi berni pásztorkutya kangal kaukázusi juhászkutya közép-ázsiai juhászkutya kuvasz kvíz moszkvai őrkutya nagytestű kutya őrző-védő kutyák pásztorkutyák pireneusi hegyikutya sarplaninac tibeti masztiff

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!