hirdetés

10 óriás, aki előtt megállsz az utcán: felismered a fajtájukat? – Kvíz

Szénási Szimonetta

2024. május 18 - Képek: Az Én Kutyám, Getty Images Hungary

A nagy testű ebek tiszteletet parancsolnak, egyúttal le is nyűgözik az embert. Az alábbi kvízben tíz igazán különleges képviselőjüket mutatjuk be; a kérdés, hogy felismered-e őket.

hirdetés

Olvasóink reakciói alátámasztják a címbéli állítást, miszerint egy nagy vagy óriás termetű kutya mellett bizony nem lehet elmenni (még virtuálisan sem) szó nélkül. Éppen e miatt a népszerűség miatt gondoltuk, hogy próbára tesszük tudásotokat egy fajtafelismerő kvíz keretében. Miután kitöltötted a játékot, az alábbiakban elérhetővé tesszük a helyes megoldások fajtaleírásait is, hogy jobban elmélyedhess a témában.

Emellett érdemes tájékozódnod arról is, pláne, ha magad is egy nagy testű eb büszke gazdája vagy, hogy milyen betegségek gyakoribbak ezeknél a kutyáknál. Az egyik ilyen a csípőízületi diszplázia (itt írunk róla), a másik pedig az ízületi gyulladás (ide kattints, ha tovább olvasnál).

Ezenfelül arra is van magyarázat, miért élnek rövidebb ideg a nagyobb kutyák, a kis testű fajtákkal összehasonlítva. Erről itt írtunk.

Annyit elárulunk, a német dog, ez a roppant gyengéd óriás méretű kutya, nincs a versenyzők között
Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.
Most pedig jöjjenek az ígért fajtaleírások, benne minden fontos tudnivalóval, valamint rengeteg érdekességgel az adott kutyák múltját, illetve jelenét illetően.
  1. Cane corso
  2. Perzsa agár
  3. Kaukázusi juhászkutya
  4. Moszkvai őrkutya
  5. Óriás schnauzer
  6. Kangal
  7. Tibeti masztiff
  8. Újfundlandi
  9. Alaszkai malamut
  10. Pireneusi hegyikutya
Ha szeretnél tovább játszani, ebben a kvízben csupán a kutyák tekintete alapján kell eldöntened, milyen fajtájú ebet látsz. Jó kis kihívás, igaz?
kutyafajták kvíz nagytestű kutyák óriás kutyák

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!