hirdetés

Imádnivaló tacskókat hagytak magukra Győrben, a tűzoltók mentették meg őket

Vermes Nikolett

2023. augusztus 31 - Fotó: GettyImages

SAMSUNG CSC

A hivatásos szerv is hangot emelt a felelőtlen állattartás ellen. A napokban történt eset mindenkit jobb belátásra térít.

hirdetés

Ugyan az elmúlt napokban fellélegezhettünk a hidegfront érkezésével, a korábban tomboló kánikula azonban rámutatott egy fontos kérdésre: miért nem szabad bent hagyni az autóban a kutyát még rövid időre sem? Ezúttal két tacskó szorult megmentésre, akiket a tűzoltók szabadítottak ki a felforrósodott autóból.

A tacskó az autóban ragadt

A két tacskó nem tudott szabadulni a forró autóból

Korábbi cikkünkben is írtunk egy hasonló esetről, amiben egy autóba zárt kutyus volt az áldozat. Ezennel viszont egy magyar eseményről van szó, ami mellett nem mehettünk el csukott szemmel.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arról számolt be az elmúlt napokban, hogy újból egy autóban felejtett állatot kellett kimenteni, habár ez megelőzhető lett volna.

A történtek szerint Győrben két tacskót zártak be az autóba, akik több órás ugatással terelték magukra az emberek figyelmét. Bár az ebeket sikeresen kimentették az átforrósodott kocsiból, a gazda felelőtlen tettére nincs mentség.

A tűzoltók szabadították ki a tacskókat

„A tűzoltók a rendőrség kérésére vonultak a helyszínre, ahol lakossági bejelentés szerint már órák óta ugattak az autóba bezárt kutyák. A jármű tulajdonosát a rendőrség nem érte el, a helyszínen hangosbemondón keresztül történt keresésére sem jelentkezett, így a városüzemeltető munkatársai és a gyepmester jelenlétében a tűzoltók károkozás nélkül, kinyitották az autót és kiszabadították a tacskókat” – tájékoztat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A kutyák további elhelyezéséről a gyepmester gondoskodott.

A jármű tulajdonosa a tűzoltói beavatkozás ideje alatt sem ért vissza az autóhoz, így a tűzoltók a tacskók mentése után a gépkocsit visszazárták, szélvédőjén pedig elhelyezték a gyepmester elérhetőségét.”

A tűzoltók mentették meg a tacskót

Nem kell megvárni a felmelegedést

A történtek után a tűzoltóság tájékoztatta a lakosságot az autók felmelegedésével kapcsolatban. Mint kiderült, egy autó már 20 fokos külső hőmérsékletben 46 fokosra melegszik. Szám szerint 30 fokban 62 fokosra hevül az autó, míg 36 fokos külső hőmérsékletnél 70 fokosra melegszik.

Továbbá az autóban hagyott öngyújtó felrobbanhat, és a belső térben tárolt oldószer, hígító, alkoholtartalmú fertőtlenítő, egyéb gyúlékony folyadék párologni kezd, ami további katasztrófához vezet. A hivatásos szerv arra figyelmezteti az állattartókat, hogy legyenek felelősségteljes gazdák, és semmi esetre se hagyják bent az autóban a kutyát.

 

állatmentés tacskó tűzoltók

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!