hirdetés

Saját tacskója gázolta el a szerencsétlenül járt nőt

Vermes Nikolett

2023. július 23 - Fotó: GettyImages

Első hallásra viccnek is gondolhatnánk, de majdnem tragédiával végződött az eset.

hirdetés

Az elmúlt napokban egy ritka szerencsétlenség rázta meg az embereket. A történtek után több tanúságot is levonhatunk, de előbb nézzük, hogy mi játszódott le pontosan.

 

A tacskó biztonságban van

A Shropshire állambeli Shrewsburyből származó Mary Andrews az autójában hagyta törpe tacskóját, a kétéves Elvist, amikor leparkolt, de a meghibásodott kézifék miatt az autó gurulni kezdett az úton, benne a kutyával. Az  56 éves nő gondolkodás nélkül ugrott a jármű elé, abban a reményben, hogy meg tudja állítani.

Mint elmondta, attól félt, hogy baja esik a járókelőknek vagy kedvencének.

A mentési kísérlet azonban nem járt teljes sikerrel. A kocsi akkor állt meg, amikor szó szerint áthajtott a tulajdonosán, aki 20 percet feküdt alatta mozdulatlanul. Mary ugyan megállította a kocsit, de a csípője, a térde és a bordái is eltörtek, míg a gerince súlyosan megsérült. Mentőhelikopter vitte el a helyszínről.

Mary elmondta, mennyire megijedt, mikor a volán mögött megpillantotta Elvist. Attól félt, elveszíti kedvencét, így nem gondolt saját testi épségére, mikor cselekedett. Igaz, sérülései súlyosak, mégis szerencsésnek mondhatja magát, hogy életben maradt. Már elhagyhatta a kórházat és otthon lábadozik kutyusa társaságában.

Hagyhatunk kutyát az autóban?

A történtek után bizonyára minden szemtanú megjegyezte, hogy nagy felelőtlenség egyedül hagyni a kutyát az autóban. Nem arról van szó, hogy az eb magánakciót szervet és szándékos ámokfutást kezd, hiszen egy kutyus nem tesz ilyet. Bizonyára a helyi állatvédőknek is lesz néhány szavuk a történtek után. Ha nem is mindennapos, hogy elindul magától a jármű, de mint láthatjuk ez sem kizárt. Ami viszont sokkal nagyobb kockázat, hogy kedvencünk túlhevül az autóban, és ehhez még tomboló hőségre sincs szükség. A napsütéstől az autóban villámgyorsan szalad felfelé a hőmérséklet akkor is, ha kint a levegő még kellemesnek mondható.

 

Vezető kutyák

Korábban is hallottunk hasonló történetekről, amikor a négylábú volán mögé került. A Lexie névre keresztelt jack russell terriert gazdája tanította meg manőverezni. A ritka kutyás trükkről az Én Kutyám írt cikket. Az ilyen szenzációk minden esetben nagy kockázattal járnak, akárcsak az autóban hagyott kutya, aki semmit sem tehet egy esetleges tragédia elkerülése érdekében. Az autóban ragadt tacskó sem ugorhatott ki a járműből. Miközben elindult alatta a kocsi, nem tudhatta, mikor és hogyan áll meg, ahogy azt sem, hogy túléli az esetet. Gazdája a saját testi épségét kockáztatva megállította az elszabadult autót, de az állattal szemben felelőtlenül járt el. Többek között ezért tilos a kocsiban tartani kedvencünket, még akkor is, ha csak két percre szállunk ki, hogy beugorjunk a boltba.

autó és kutya baleset tacskó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink