hirdetés

Ilyen óvó szeretettel nevel egy rottweiler tengerimalacokat

Hangai Lilla

2023. július 1 - Képek: Meisha the Rottweiler

Úgy tekint rájuk, mintha a saját kölykei lennének. Ennél édesebbet nem mostanában láthatsz!

hirdetés

A következőkben szemtanúja lehetsz annak, ahogy egy robosztus, ízig-vérig munkakutya felveszi a dajka szerepét. Így telnek egy kutya és két tengerimalac mindennapjai, akik rajonganak egymásért.

Egy kutya és egy tengerimalac között is lehet kémia

Minden reggel, amikor Meisha felébred, egyenes úton indul a tengerimalacok ketrece felé. Még arról is elfeledkezik, hogy üdvözölje a gazdikat; az udvaron lévő ketrecükbe is képes bebújni, hogy közelebb legyen hozzájuk. Nyalogatja őket és nézi őket, ahogy játszanak; akárcsak egy büszke mama, a kicsinyeivel.

És ezt a malacok egy cseppet sem bánják! A legnyugodtabban akkor viselkednek, ha Meisha is a közelükben van. Ezt onnan is tudják a gazdik, hogy a malackák akkor sem fejezik be az evést, amikor a kutya ott van. Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben megbíznak abban a valakiben és komfortosan érzik magukat a társaságában.

Így viselkednek, amikor a gazdik nincsenek otthon

A kisállat kamerán keresztül szokták megfigyelni őket a gazdik, amikor éppen nincsenek otthon. Meisha szinte egy percre sem mozdul el a malacok mellől; ha a ketrecükben azok a felső szinten vannak, akkor állva nézi őket, ha az alsó szinte, lefekszik hozzájuk ő is. Semmit sem akar elszalasztani!

Egyszer, amikor nagytakarításra került a sor, Bethanynak el kellett mozdítania a malacok ketrecét. Így abban a pillanatban, amikor visszaengedte a házba Meishát, az teljes kétségbeesésben keresni kezdte a csemetéit. Persze nem kellett neki sok, azonnal rájuk is bukkant a szagukat követve.

Ha a család macskája véletlenül a malacok körül somfordálna, Meisha azonnal ott terem, hogy a testével védelmezze őket az illetéktelen behatolótól. Mondhatni 24 órás felügyelet vannak a malackák.

Így kezdődött minden

Már abban a pillanatban, ahogy hazavitték a tengerimalacokat, Mesiha el volt bűvölve tőlük. Ám Bethany és a család biztosra szerettek volna menni, hogy semmiféle baleset ne történhessen meg. A bemutatás nagyon lassan és fokozatosan zajlott. Az első időkben csak úgy lehetett Mesiha a malacok társaságában, hogy azok vagy el voltak rekesztve, vagy valakinek a kezében voltak. Amikor azt látták, hogy a malacok megnyugodtak a jelenlétében, már megengedték, hogy közelebb mehessen hozzájuk és úgy is tölthettek együtt időt, hogy senki nem fogta őket. De Bethany azt még ezek ellenére sem engedi, hogy a kutya felügyelet nélkül maradjon a malackákkal; már csak azért sem, mert akkorák a méretbeli különbségek.

Angol nyelvű videón a történet: 

Mielőtt döntenél!

Érdekes látni, hogy a rottweiler, aki egy munkakutya, a múltban és manapság is sok esetben lát el őrző-védő feladatokat, milyen gyengéd a malackákkal. Mielőtt azonban arra gondolnál, hogy a te kutyád is ilyen aranyos lenne velük és beszerzel 1-2 tengerimalacot, vagy már régóta tervezel kutyát tartani, de otthon vannak malacaid, jól fontold meg a dolgot!

Nem minden fajta lehet velük ilyen kompatibilis! Főként gondot jelenthetnek a vadászkutyák vagy a terrierek, akik prédát láthatnak ezekben a rágcsálókban. Ha azonban úgy sejted, hogy működőképes lenne az együttélés, a megismerkedés folyamatát intézd te is fokozatosan és óvatosan, akárcsak Bethany. Itt pedig elolvashatod a cikkünket a témához kapcsolódó hasznos tanácsainkról.

kutya pótmama pótmama rottweiler tengerimalac és kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!