hirdetés

Világsztár lett az állatkínzóktól menekített magyar kutya

Gerhát Petra

2024. március 10 - Képek forrása: Az én kutyám, Getty Images Hungary

Állatvédők mentették meg állatkínzó tulajdonosától a láncra vert kutyát, akit végül egy német cég karolt fel. 

hirdetés

Joshi több társával együtt, rendőri segítséggel került elkobzásra egy Orosháza közeli településről, rossz tartási körülmények miatt. A kutyák elképesztő gondatlanság közepette éltek egykori helyükön, ürülékben-vizeletben, nyakukban rövid lánccal, mely sebeket is ejtett rajtuk. Szerencsére azonban a helyi állatmentőknek köszönhetően változott a sorsuk, egyikük egészen a világhírig jutott.

Képünk illusztráció.

Az állatkínzótól elkobzott magyar kutya külföldön lett világsztár

Hosszú kezelések után az akkor még Jakobnak nevezett Joshi sebei is gyönyönyörűen gyógyultak, az Orosházi Állatvédők Szikhát Kutyamenhelyének telephelyén végre biztonságban lehetett. Hamarosan jelentkezett érte az álomgazdi is.

Joshi Németországba költözött. Családja nagyon szereti, a gazdi még a munkahelyére is magával viszi. Így indult a magyar kutyus világhírnév felé vezető karrierje is, ugyanis gazdija egy kutyás kiegészítőket forgalmazó áruházlánc, a Trixie alkalmazottja. A cég pedig úgy döntött, hogy a kis mentett négylábú lesz a reklámarcuk ezentúl.

Összefoglaltuk szakértő szerzőnk, dr. Kajó Cecília segítségével, mi a teendő, hogyha állatkínzást tapasztalunk. IDE kattintva te is elolvashatod.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

állatkínzás állatmentők kutyabarát munkahely mentett kutya Orosházi Állatmentők trixie

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!