hirdetés

Ha tavasz, akkor vedlés: ezek a termékek segítenek, hogy elviselhetőbb legyen

Ferenczi Deborah

2022. március 16 - Képek : Getty Images Hungary

Ahogy a hőmérséklet emelkedik, úgy nő a szőr mennyisége is, amelyet kutyád a ház körül hullat. A téli bunda levedlése normális folyamat, de ettől nem lesz kevésbé bosszantó a szőnyegen, a ruhákon, szinte az egész lakásban található takarítanivaló.

hirdetés

Az alábbi tippek egészen biztosan segítenek kezelni kedvenced extra szőrhullását.

Miért vedlik a kutyád?

Bár a hőmérséklet változásai viszonylag nagy szerepet játszanak ebben, a vedlés nagyrészt a cirkadián ritmustól függ. Ez jelzi az állatoknak, mikor kell levetkőzni vastagabb téli bundájukat. A tavaszi szezonban általában a nappali fény mennyisége váltja ki az átmenetet, így a nyári időszámításra való átállás körül hullik a legtöbb szőr. Ha csomósodást, vagy bármi rendellenességet tapasztalsz, első utatok a kutyakozmetikushoz vezessen!

Túl sokat hullik a szőre?

Ha a szokásosnál erősebben történik, a vedlés ijesztő lehet. A kopasz foltok, nyílt sebek vagy bőrirritáció mind arra utalnak, hogy az eb túl sok szőrt veszít. Ennek oka lehet helytelen táplálkozás, allergia, leégés, immunbetegség, gyógyszerre adott reakció, fertőzés is. A lehető leghamarabb kérj időpontot az állatorvoshoz.

A fésülés kulcsfontosságú

A gyakori kefélés, fésülés ugyan nem akadályozza meg a vedlést, de segít egy helyre gyűjteni az elhulló szálakat, így azok nem a lakást terítik be. A dupla bundájú vagy hosszú szőrű ebeknél, akik az aljszőrüket csomókban hullajthatják, jó szolgálatot tesz az erre speciálisan kifejlesztett kutyakefe, amely eltávolíthatja az aljszőrzetet anélkül, hogy túlzottan megnyirbálná a felső réteget. A rövid szőrű kutyák számára előnyös lehet a merev sörtéjű kefe, amelyet egy sima követ. Hatalmas különbséget tapasztalhatsz kutyád szőrének minőségében és mennyiségében, amint elkezded használni a megfelelő fésűt és kefét. Ezenfelül érdemes lehet kifejezetten ilyen esetekre alkalmazható szőrbontó termékeket használni, illetve olyan jellegű samponokat, szőrkodicionálókat, melyek vedlés idején könnyítik meg az ápolás menetét.

Az Én Kutyám Shop

Legyen szó ápolásról, etetésről vagy kutyás felszerelésekről, webshopunkban csak olyan termékeket találsz, melyeket mi magunk is szívesen használunk gazdiként.

shop.azenkutyam.hu

kutya szőre kutya szőrhullás kutya vedlik szőrápolás vedlés vedlési időszak

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink