hirdetés

A nyár egyik kedvelt frissítője szigorúan tiltott a kutyának

Szénási Szimonetta

2024. június 14 - Képek: Getty Images Hungary

A nagy melegben minden lehetőséget megragadunk, hogy hűtsük magunkat, ahogy kedvencünket is. Ám ami neked beválik, rá egyenesen veszélyes lehet.

hirdetés

Már túl vagyunk néhány igazán forró, nyári napon, így minden bizonnyal volt már részed fagyizásban, sőt, az is lehet, hogy strandoltatok is. Akik fogyasztanak alkoholt, azok a tikkasztó melegben egy pohár hideg sörrel is előszeretettel frissítik fel magukat. A többiek pedig az alkoholmentes, esetleg gyümölcsös változatok bőséges kínálatából válogathatnak. Mivel a fagylaltozás, valamint a strandolás és medencézés szabályait már részleteztük, ezúttal maradjunk az említett italoknál. A sör a kutya esetében zéró toleranciát igényel.

Ő is tudja, hogy a pohár tartalma nem neki való

Egyetlen kortyot se!

Bár szerencsére jó tapasztalataink vannak ezen a téren, és olvasóink döntő többségének meg sem fordul a fejében, hogy alkoholtartalmú itallal vagy étellel kínálja kutyáját, mégsem hagyhatjuk ki a figyelmeztetést: az alkohol méreg kedvencednek, így a kutya sört sem kaphat! Egyéni érzékenység, a kutya mérete, valamint az elfogyasztott mennyiség függvénye, mekkora bajt okoz. De tudnod kell, hogy könnyen halállal végződhet a kóstoló. Így még egy kortyot vagy nyalintást se engedj neki! (Azokról a videókról ne is beszéljünk, amelyben spiccesen dülöngélő jószágok láthatók, akik elsőre talán viccesnek tűnnek, de súlyos bajuk származhat a szórakozásból.)

Elég, ha félrenézel, élelmes kedvenced máris kiszolgálja magát. Légy résen!

A mentes sör is veszélyes a kutya számára

Az alkoholmentes változat mérgezést ugyan nem okoz, de az állatnak semmi szüksége arra, hogy ilyesmit fogyasszon. A gyümölcsös, ízesített verziók ráadásul cukrosak is, de kedvenced szempontjából még rosszabb, ha cukorpótlót tartalmaznak. A xilit, vagy más néven nyírfacukor ugyanis szintén méreg az ebek számára, és már kis mennyiségben is életveszélyes állapotot idézhet elő.

DOGZ Fesztivál és Konferencia a Városligetben

Kutyás bemutatókkal, falkasétával, kutyás sportokkal, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal várunk minden kutyabarátot szeptember 7-én a Városligetben, az év legnagyobb kutyás rendezvényén. Írd be már most a naptáradba.

Add to Calendar

A fesztivál és a szakmai konferencia részletes programját Itt megtalálod.

A fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ

A torkosság következménye

Nemcsak a felelőtlen gazda hibájából történhet baj, de a figyelmetlensége, valamint a kutya torkossága is pillanatok alatt veszélyt szülhet. Főleg az édes-illatos italokra, koktélokra ügyelj, és azokat soha ne hagyd őrizet nélkül! A sör mellett ezek is csábítóak lehetnek a kutya számára.

Az állatorvosok is figyelmeztetnek: a mezei konyakmeggy is kórházba juttathatja kedvencedet, sőt, annak csokoládéburkolata csak tovább ront a helyzeten, tekintve, hogy a benne lévő teobromin is méreg a kutyáknak.

Nyomatékot adva az intelmeinknek, ide kattintva megismerheted annak a két kutyának a tragikus történetét, akik szó szerint alkoholistává váltak.

kutya nyáron nyár sör sör kutyának

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!