hirdetés

A kutya 7 imádnivaló jelzése, amivel tudtodra adja, hogy nagyon szeret

Ferenczi Deborah

2022. július 10 - Képek: Getty Images Hungary

Az emberek viszonylag könnyen kimutathatják a szeretetüket a kutya iránt. Egy hassimogatás, kényeztetés vagy összebújás a kanapén mind azt sugallja az állat irányába, hogy gazdája törődik vele. Azonban gondolkoztál már azon, hogy a kutyád miként mutatja ki számodra azt, hogy imád?

hirdetés

Kezdetekben viszonylag nehéz lehet megérteni azt, hogy kutyusod pontosan mit szeretne üzenni a testbeszédével. Az idő idő elteltével aztán egyre jobban érted kedvencedet, aki tulajdonképpen minden porcikájával és mozdulatával kommunikál valamit számodra. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a jeleket, melyek egyértelműen arra utalnak, hogy kutyusod egyszerűen imád téged.

Ha a kutya imád téged, gyakran nyalogathat

1. Bökdös az orrával

Ha miközben ezt teszi, csillogó szemekkel néz rád, akkor teljesen biztos lehetsz abban, hogy kutyusod imád téged, és azt szeretné, hogy folyamatosan rá fókuszáld a figyelmedet. Persze a bökdösés lehet figyelemfelkeltő jel is, erre érdemes gondolni.

2. Szemkontaktus

A szemkontaktus egy intim pillanat, a bizalom és a szeretet megmutatkozása. Ha a kutyád gyakran veszi fel veled a szemkontaktust, az annak a jele, hogy mély kötődést érez irányodba. Ugyanis amikor rád néz, az agya oxitocint bocsát ki, amely ugyanaz a hormon, ami segíti az újdonsült anyákat, hogy kötődjenek babáikhoz.

3. Boldog sóhajtás

Előfordult már, hogy a kutyád nyújtózkodott egy hatalmasat melletted, majd sóhajtott egy nagyot? Nos, ez nem annak a jele, hogy unatkozik, vagy valamilyen problémája lenne, éppen ellenkezőleg. Ez inkább egyfajta elégedettséget jelent, ami arra utal, hogy nagyon boldog a társaságodban.

4. Hozzád bújik és nyalogat

Ezzel teljesen egyértelműen kifejezi azt irányodba, hogy ragaszkodik hozzád. Szeretne minél inkább a közeledben lenni. Amikor pedig meg is nyalogat a bújás közben, az tulajdonképpen azt jelenti, hogy „nagyon szeretlek”.

5. Rád ugrál

Néha bosszantó lehet, ha kutyusod üdvözlésképpen csak úgy rád ugrik, vagy így akarja kifejezni a rajongását irántad. Persze, amennyiben zavar ez a fajta kommunikáció, érdemes lehet leszoktatni róla az állatot. Meg kell neki tanítani, hogy számos más módon is kimutathatja azt, mennyire imád téged.

6. Amikor rád támaszkodik

Kevés aranyosabb gesztus van annál, amikor csak úgy rád támaszkodik az eb. Ilyenkor nem akar mást, csak melletted lenni, és érezni a közelségedet. Nem utolsósorban ez is nagyon mély bizalomról árulkodik.

7. Simogatást kér

Ha a kutyusod sokszor fordul a hátára, és hassimogatást kér, akkor azt akarja neked elmondani, hogy mennyire szeret téged, és hogy teljesen megbízik benned.

hogyan szeret a kutya kutya nyalogat kutya simogatása kutya szemkontaktus kutya szeretet jele kutya szeretetnyelv szeret a kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink