hirdetés

Így fesztiválozz kutyáddal

Király Barbara

2024. július 7 - Képek: Getty Images Hungary

Dübörög a fesztiválszezon, és vannak, akik ezt az élményüket is kutyájukkal szeretnék átélni. Mutatjuk, mire kell figyelned, hogy biztonságos legyen a buli.

hirdetés

A zene, a tánc, a különféle programok igazán kecsegtetően hangzanak, ha a nyári napokról van szó. Mindenki a saját ízlésének megfelelően választhat magának fesztivált Magyarországon. Sokan kedvencükkel szeretnék megélni ezeket az élményeket, amire sok esetben van is lehetőség, de fontos tudni, hogy milyen szabályokat érdemes betartani, hogy kedvencednek is legalább annyira élvezhető legyen ez a program, mint számodra.

Mindig tartsd pórázon kedvencedet a fesztivál ideje alatt

Fontos szabályok, amiket be kell tartani egy fesztiválon

 • Tartsd pórázon, hogy mindig tudj rá figyelni, hisz rengeteg inger éri őt is az ott töltött napok alatt. Érdemes, ha van rá lehetőség, a nagy tömegeket elkerülni.
 • Mindig tartsd magad mellett a kutyád. Ne hagyd egyedül még a sátorban sem. Hiába gondolod, hogy egy árnyékos hely megfelelő hely a számára, még ott is hamar hőgutát kaphat. Előfordulhat az is, hogy elkóborol, míg nem figyelsz rá.
 • Nyár van, nagy a hőség, és ezt kutyád is érzi. Minden esetben ügyelj rá, hogy megfelelő mennyiségű friss vizet kapjon. Semmiképp se adj neki kóstolót alkoholos italodból.
 • A sok illat nagyon kecsegtető lehet számára, de figyelj rá, hogy nehogy ételt lopjon, esetleg belekóstoljon más ételébe vagy italába.
 • Akármennyire jó a buli, ha kutyádat is viszed, érte is felelősséggel tartozol, így bármennyire is jól érzed magad, mindig jusson eszedbe, hogy jót tehet neki, ha kicsit elvonultok a nagy nyüzsgésből.
 • Mindig szedd fel kutyád után a kutyapiszkot.
 • Amennyiben kutyádat is viszed fesztiválozni, sajnos el kell felejtened az első soros bulikat. Számára a tömeg és a hangos zene is nagyon ijesztő lehet. Élvezzétek együtt a hátsó sorokból a koncerteket.
 • Minden esetben szükség van a kötelező oltásokra és chipre, mielőtt közösségbe viszed.
 • Gondoskodj kényelméről, a számára legmegfelelőbb élelemről és szájkosárról.
 • Jól jöhet egy világító mellény vagy nyakörv, hogy a sötétben is könnyen észrevehető legyen négylábúd.
 • Légy tekintettel másokra. Ha tudod, hogy kutyád ugatósabb, keress inkább kijjebb sátorhelyet.
A kutyák félhetnek a hangos zajoktól és a tömegtől

Élvezni fogják-e a kutyák a fesztiválozást?

Nagyon jó, ha annyira szereted kutyádat, hogy minden programot együtt csináltok, de mindig érdemes átgondolni, hogy ez kedvencednek is hasonló élményt nyújt-e, mint neked. Ha kutyád félős, tudod, hogy nagyon zavarják a hangos zajok. Esetleg nem túl társasági eb, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy számára csak trauma lenne egy fesztivál.

Ha közösen fesztiváloznál kutyáddal, lesz rá lehetőséged szeptember 7-én, a Városligetben, ahol egész nap kutyás programokkal vár a DOGZ Fesztivál és Konferencia. A mindenki számára szórakoztató programokon lesz lehetőség különböző kutyafajták megismerésére, falkasétára és örökbe fogadható kutyusok sétáltatására. Betekintést nyerhetnek a kilátogatók, hogy miként tanulnak a kutyák a trükkiskolában, vagy hogyan mérik össze tudásukat az agilityben. A szakmai konferencián pedig többek között Csányi Vilmos gondolatait is meghallgathatod.
Érdemes már most beírnod a naptáradba:

Add to Calendar

A fesztivál és a szakmai konferencia részletes programját Itt megtalálod.

A fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ

 

biztonság biztonságos fesztiválozás kutyáddal dogz fesztivál és konferencia DOGZ-2024 fesztivál közös program védelem

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!